Biodanzafabriek

Biodanzafabriek

Tip van Jessica de Rooij

Ik wist al een paar jaar dat er een Biodanza-plek was in  Zaandam, maar aarzelde om er heen te gaan. Biodanza is een methode ontwikkeld op basis van de wetenschap van antropologie en biologie. Via dans kom je in contact met systemen in je lichaam en geest. Nu niet afhaken, want dat deed ik eerst ook. Het was te vaag en te zoet voor mij. Ik zocht wel naar een dansplek waar je op een christelijk tijdstip ‘uit je bol’ kunt gaan en dat kan hier.

Hun feesten zijn echt gezellig. Iedereen komt er alleen om te dansen. Er is geen kijkpubliek, alleen pure dansliefhebbers. Er is een fijne chillhoek met open haard aan de Zaan, ze serveren lekkere hapjes en om 24 uur is het afgelopen. Nu ben ik ook een cursus begonnen en het bevalt me goed om elke week lekker een paar uurtjes te dansen.

Het verhaal van Biodanza is misschien een beetje vaag, maar je moet het ervaren om erachter te komen dat het heel leuk is.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht