Boek 50 jaar Swarte Walvis

27 Watervliet runderwangHet boek Zaanse Parels wijdde al drie spreads aan het beroemdste restaurant van de Zaanstreek. Er is zoveel te weten en te genieten dat ter ere van het 50-jarig bestaan er een prachtig boek uit komt. Natuurlijk is dit geschreven, vorm gegeven en samengesteld door bekende Zaankanters die bekend staan om hun goede smaak en voorkeur voor uitstekend eten.

Boek coverHet befaamde restaurant ‘De Hoop op d’Swarte Walvis’ werd in 1965 geopend en bestaat nu 50 jaar. Reden om met een historisch kookboek stil te staan bij dit unieke restaurant midden op de Zaanse Schans, gehuisvest in 3 monumentale panden en lange tijd behorend tot de culinaire eredivisie van Nederland.

Het restaurant was 37 jaar in handen van Albert Heijn / Ahold en Albert zelf was de drijvende kracht achter het jarenlange succes. Tientallen VIP’s, royals en andere notabelen bezochten de Swarte Walvis. Na de verkoop door Ahold beproefden verschillende uitbaters hun geluk hier maar sinds 2012 staat het, onder leiding van een groep bevriende Zaanse ondernemers, weer stevig op de rails.

Chefkok Rik van Diepen en de auteurs, Bas Husslage en mede-eigenaar Paul Riteco gunnen je een leuke inkijk in 50 jaar Walvis. Deze verhalen, oude menukaarten, beroemde bezoekers, streekgerechten en de huidige chefs, vormen de basis van 50 heerlijke en vooral bijzondere gerechten.

O ja Stef Kuiper van de Zaanse sambal is verantwoordelijk voor de mooie vormgeving.

Het boek bevat 200 pagina’s en is voor €29,90 in ieder geval te koop bij het restaurant, het Kreatief Pakhuis en het Kunstcentrum.

 

 

Comments are closed.