boek Maroeska Metz

premie--re-de-couverture-TRWie Maroeska Metz kent, weet dat ze een grote dosis creativiteit heeft die zij steeds op vernieuwende wijze verwerkt in uiteenlopende ontwerpen. Of het nu om een tafellaken, een deurknop of een bank gaat. De typerende krul komt overal terug en is haar handelsmerk. Het is opmerkelijk dat zij nooit terugvalt op het verleden en steeds weer nieuwe uitdagingen zoekt waar ze onderscheidend is in haar aanpak en de uitwerking. Maroeska ontwerpt met oog voor detail en voor de omgeving. Het materiaal en vakmanschap springen er altijd uit.

 

maroeska metzWanneer je haar toonzaal aan de Zaan in Wormerveer bezoekt, kijk je je ogen uit. Er is zoveel te zien dat elkaar versterkt. Lang geleden was ik in het Dalimuseum van Figueres en daar kreeg ik eenzelfde soort gevoel.

1175689_722997994392448_200894706_nIn de afgelopen 25 jaar heeft ontwerper Maroeska Metz een rijkdom aan ontwerpen achter gelaten. Dat laten René en Barbara Stoeltie goed zien in het prachtig vorm gegeven boek Maroeska Metz. De boekpresentatie op de grachtengordel in Amsterdam was een groot succes. Op 3 juni is ter ere van 25 jaar Maroeska Metz een tentoonstelling bij Galerie Jean-Louis Danant in Parijs.

Bijzonder dat zo’n enorm creatief ontwerper haar plek heeft gevonden in Wormerveer. Zij werkt hier graag samen met diverse vaklieden, omdat het Zaanse vakmanschap hier van grote klasse is.

Maroeska is goed in alles wat ze doet. Zo zit je heerlijk op haar meubels. Haar beroemde kroonluchters geven sfeervol licht waardoor de ruimte beter tot zijn recht komt. De sieraden (ik spreek uit ervaring) zien er mooi uit en zijn heel goed draagbaar. De krul die ik zelf draag, voelt letterlijk heel prettig aan. Maroeska heeft bij alles het motto dat het ontwerp de persoonlijkheid van de drager/eigenaar moet versterken. En daar slaagt ze goed in.

Het boek is een lust voor het oog, mede omdat de mooie ontwerpen een extra dimensie krijgen door de wijze van fotograferen en de achtergronden. Het boek (En/Fr-talig) kost € 35 (222 pagina’s) is een aanrader en verkrijgbaar via de website.

Comments are closed.