De Snuiter

De Snuiter Wormerveer

Bij de cadeauwinkel De Snuiter maken mensen met een beperking kunstzinnige en decoratieve artikelen van papier-maché.

Je moet de winkel wel weten te vinden want ze zitten niet op een goed zichtbare plaats. Ken je het prachtige gerenoveerde gebouw van Partheon (voorheen chocoladefabriek Boon)? Daar vind je ze vlakbij.

De medewerkers ontvangen je graag in hun mooie winkel. Het is extra leuk als je iets koopt wat door een medewerker is gemaakt. Ze maken ook creaties op verzoek van bedrijven of particulieren.

In de zomermaanden hebben ze een locatie aan de Zaanbocht waar je ze herkent aan ‘bakkie leut’. Ze verkopen dan drankjes op een mooi terras aan de Zaan.

Lees meer over De Snuiter in het boek Zaanse Parels op pagina 68/69. 

Cadeauwinkel De Snuiter
Dick Laanplein 15
1521 HT Wormerveer
De Snuiter

De Snuiter is verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

De Snuiter is verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

Foto: Rob van Heeswijk

De Snuiter is getipt voor Kijk Zaans door Corrie Noom (voorheen wethouder gemeente Zaanstad)

Review:

Mijn tip voor Kijk Zaans staat in het hartje van Wormerveer. Om precies te zijn aan het Dick Laanplein nummer 15. Schuin tegenover de nieuwe Aldi en in de schaduw van het hoofdkantoor van Parteon.
Het pand heeft geen historische betekenis want het is nog aardig nieuw. Wat het pand wel bijzonder maakt is de functie ervan. Het is namelijk een leerwerkplek van de stichting Odion voor inwoners van onze stad met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Hier leren zo’n 25 cliënten van Odion hoe ze in een winkel kunnen helpen. Het gaat om verschillende vaardigheden. Bijvoorbeeld hoe ze een kassa moeten bedienen, hoe ze de producten zo mooi mogelijk kunnen uitstallen en hoe ze de winkel netjes kunnen houden.
Naast de winkel, die ook echt als winkel dienst doet, wordt in het eigen atelier gewerkt aan zelf gemaakte cadeaus. Zoals kralen kettingen, kunstzinnige vazen, en veel heel veel meer. Het is hartverwarmend te zien hoe men er met passie werk. En het fijne: sommige cliënten stromen door naar een betaalde job in een winkel.