Kunstgrepen.com

Kunstgrepen.com

Tip van Marja Fafiani (fotograaf Kunst en Cultuur)

Jacqueline de Nijs maakt al vijf jaar programma’s over kunst en cultuur in de Zaanstreek. Met de technicus Gerrie Brugman heeft ze duidelijk plezier in het informeren van de luisteraars. Het is mooi om hen samen radio te horen maken. Maar ook komt er veel muziek voorbij die met veel zorg is uitgekozen.

Toen wij te gast waren met Kijk Zaans vertelde ze met trots over alle gasten die ze in de loop der jaren heeft ontvangen. Iedereen die een mooi verhaal weet te vertellen over kunst en cultuur staat op haar gastenlijst of komt daar op. Leuk is dat ze tijdens deze bezoeken of uitzendingen ook refereert aan eerdere uitzendingen.

Sinds het radioprogramma Kunstgrepen ook via de website terug is te beluisteren, is de luisterdichtheid flink gestegen. Daarom is het extra leuk om aan Jacqueline het verhaal te vertellen, waar ze met veel belangstelling naar luistert.

Woendagochtend 12 december van 10 tot 11 is er een rechtstreekse radio-uitzending van Kunstgrepen.com. Jacqueline de Nijs is jarig en heeft 4 parels van Kijk Zaans uitgenodigd om haar verjaardag ‘s ochtends te vieren.
Resi Veenman (Molenmuseum/Zaansche Molen) representeert de roemruchte legendarische molengeschiedenis waarmee de Zaanstreek internationaal furore heeft gemaakt. Ruth Pos vertelt namens de BezigeBij hoe verschillende leegstaande panden een nieuwe bestemming hebben gekregen waar mooie kleine bedrijfjes zich kunnen ontwikkelen. Marjolein Lensink-Neijzing vertelt natuurlijk namens de drukkerij Heijnis&Schipper het verhaal van Kijk Zaans want dankzij deze drukkerij hebben we het boek. Zij heeft prachtige tips aangeleverd. Marjo Pos is de vierde gast: zij vertelt over Monumenten Spreken en de parels die de Nieuwe Winst hebben aangedragen.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht