Ria de Ruyter

Foto: Tim Knol

Toen ik gevraagd werd om mee te werken de Zaanstreek in beeld te brengen, was ik meteen heel enthousiast. Ik ga het komende jaar allerlei sporten fotograferen voor Kijk Zaans, waarbij ik graag een zo divers mogelijk beeld wil neerzetten. Je zult mij zien fotograferen bij de bekende en grote jaarlijks terugkerende evenementen, maar ook bij de wekelijkse trainingen van de verenigingen. Bij de G-atleten van Lycurgus ben ik net zo vaak langs geweest tot de sporters mij het vertrouwen gaven en ik de mooiste foto’s kon maken.

Ik vind het vooral aantrekkelijk om allerlei onbekende facetten in beeld te brengen, en niet alleen de vanzelfsprekende onderdelen van wedstrijden of evenementen te laten zien. Fotograferen is voor mij ook die dingen in beeld brengen, waar je normaal gesproken aan voorbij loopt.

Voor sommige mensen is sporten een uitlaatklep, voor mij is dat de fotografie.

Mijn tips: Hailander, eetcafé de Tamme Boer, Watersport Dekker, Oostzijderveld en kapsalon Emrah Party.

Terug naar overzicht