Smaakexplosies

Smaakexplosies

Tip van Wim Wilms (Volkspark Zaandam)

Review:

Foto: Esther Prinsze

Leuk aan het festival Smaakexplosies is dat het gehouden wordt op het Hembrugterrein. Daardoor stap je een andere wereld in, waar de tijd bijna letterlijk stil heeft gestaan. Het is een prachtig terrein voor installatiekunst. Ik vind de laswerken imposant om te zien.
Tijdens het festival zie je dingen die je nergens anders in de Zaanstreek aantreft. Het doet wel wat denken aan het voormalige ADM terrein in Amsterdam. In de Zaanstreek heb je wel meer van dergelijke bijzondere terreinen. Het is leuk dat ze voor een festival ook gebruikt worden. Op het geheimzinnige Hembrugterrein kun je allerlei smaken en geuren echt beleven. Natuurlijk kun je hapjes proeven, maar ook gebeurt er van alles op het terrein van experimenteel koken. Gebruik je zintuigen. Ook voor de kinderen is het een leuk dagje uit, zoals je nergens anders treft.

Tip van Jan-Willem Kaaik (Kaaik metaalbewerking)

Review:

Het Hembrugterrein is een fantastische locatie om een festival te houden waarbij voedsel en kunst op een heel leuke manier worden gepresenteerd. De restaurants die hier aanwezig zijn, zijn prima. Hier doe je allerlei nieuwe idee├źn op, zoals bijvoorbeeld het eten van sprinkhanen. Voor kinderen is het leuk want hier ontdek je dat een ijsje gedoopt in stikstof van buiten hard is en van binnen zacht. Moleculair koken heb ik hier voor het eerst gezien. Ook al ga ik dat zelf nooit doen, toch is het leuk om te zien.