‘t Kwassie XL Zaandam

‘t Kwassie XL

Foto: Sarah VermoolenFreek Peters: ‘’t Kwassie is een belevingswereld vol met mooie kleuren en goede adviezen.

Ik ben er trots op dat ik ben toegelaten tot het gilde van lijstenmakers. Na twaalf jaar ervaring weet ik hoe ik een schilderij goed moet inlijsten, schoonmaken en hoe ik het eventueel kan restaureren. Doeken kan ik ook bijschilderen mocht dat nodig zijn. Om toegelaten te worden tot het Engelse gilde moest ik een examen doen en bewijzen dat ik het vak goed in de vingers heb. Zo moest ik ook laten zien dat ik het werk goed en snel kan uitvoeren. Een goede lijst is zo belangrijk. Dat maakt een mooi werk echt af.

12650979_1034568483233023_1243735191825511365_nGoed materiaal is zo belangrijk. Bij ons weet je dat het canvas zo is behandeld dat de verf een uitstekend resultaat geeft. Je ziet direct een groot kwaliteitsverschil met goedkope lijsten. Maar dat zie je ook met verf. Dat laten we ook zien in de winkel. Soms kan het wel degelijk prima zijn om met een goedkoop materiaal te werken, daar kun je ook voor kiezen.

Jan en alleman komen hier. Iedereen die het leuk vindt om te tekenen en verven krijgt bij ons advies. Wij maken geen verschil of het nu een volwassene is die een eenvoudig kleurenboekje zoekt of een kunstenaar. Tot onze klanten behoren ook technische architecten.

YasserElk materiaal heeft zijn eigen uitwerking. Daarom vinden we het ook zo belangrijk dat mensen het kunnen uitproberen. Er staat een tafel klaar met allerlei mogelijke materialen zodat je kunt zien of het voor jou werkt.

Foto: Sarah Vermoolen

Hier worden ook nog lessen gegeven door Rob de Vries.’

In het boek Zaanse Parels lees je meer over ‘t Kwassie op pagina 272.

‘t Kwassie XL
Zeemansstraat 79
1506 CT Zaandam
Tel. 075 670 33 43

‘t Kwassie is getipt voor Kijk Zaans door Jacob Reitsma (Monet in Zaandam)

Review:

Vanuit de “Stichting Monet in Zaandam” tippen we graag “‘t Kwassie XL”, de speciaalzaak voor kunst- en schildersbenodigdheden.
Op 1 september 2012 is ‘t Kwassie XL geopend door Leny Vissers-Koopman, wethouder cultuur van Zaanstad.
De  winkel (en lijstenmakerij) biedt een uitgebreid assortiment, met o.a. de verf die in 1871 waarschijnlijk door Claude Monet in Zaandam is gebruikt.
Mariëtte Peters van ‘t Kwassie XL is een uitstekende netwerker. Zo weet ze prachtige combinaties te maken via haar grote winkel die ze samen met haar man Freek runt. Hij zorgt voor mooie lijsten, zij zorgt ervoor dat er vaak leven in de brouwerij is in de enorme ruimte waar de hobbyist maar ook de kunstenaar veel keuze heeft uit benodigdheden om te tekenenen/schilderen.In de ruimte achter de winkel geven professioneel kunstenaars les in verschillende displines. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus realistisch tekenen volgen bij Rob de Vries.De workshops met Bob Ross zijn populair. Er is een speciale versie bedacht hoe Bob Ross de Zaanstreek zou hebben geschilderd.
“t Kwassie XL” is een echte aanwinst voor Zaandam omdat er naast de winkel ook een expositie ruimte is (elke maand een wisselende expositie, gratis toegankelijk), en omdat er een lesruimte is gerealiseerd waar o.a. workshops “Bob Ross” worden gegeven.
Sinterklaas zal er ook zeker een aantal originele en kleurrijke kadootjes kunnen vinden.
Verkoopadres Zaanse Parels

Verkoopadres Zaanse Parels