Zaanse inspirators

Sarah Vermoolen werkt aan een nieuw boek! In 2020 interviewt ze markante Zaankanters die een opvallende bijdrage leveren aan de samenleving. Ze vertellen over hun ambitie én wat ze waarderen aan de Zaanstreek.

Het boek verschijnt najaar 2020. Het is een coproductie met drukkerij Heijnis & Schipper.

Eerder maakten ze samen de boeken Kijk Zaans (2012, oplage bijna 2000) en Zaanse Parels (2014, oplage ruim 3000. Deze populaire boeken waren snel uitverkocht. Op de site Kijk Zaans staan de tips die van 2010 tot 2014 zijn vergaard over wie en wat er boven het Zaanse maaiveld uitsteekt. De site is sindsdien niet meer aangevuld of gewijzigd. De tips geven een mooi beeld wie of wat er in die periode boven het maaiveld uitstak.

Het geeft ook aan dat de Zaanstreek in de afgelopen jaren behoorlijk is veranderd.

Het is tijd voor een nieuwe uitgave waarin Zaankanters die nu een belangrijke rol spelen hun verhaal vertellen. Waar zetten ze zich voor in en hoe doen ze dat?

Sarah Vermoolen heeft de afgelopen tien jaar vele honderden interviews afgenomen met Zaankanters die een inspirerend verhaal hebben. Sommigen krijgen een plek in het nieuwe boek. Ken jij ook een bijzondere Zaankanter die een verschil maakt? Stuur dan een mail met een motivatie naar info@kijkzaans.nl.

Net als bij de voorgaande boeken wordt het een eigen uitgave zonder steun van fondsen of subsidie. Voorinschrijving voor de boeken is daardoor meer dan welkom.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe uitgave? Stuur dan een mail naar info@kijkzaans.nl.

Comments are closed.