Babel

Babel

Foto: Sarah Vermoolen

Stichting Babel – het open podium voor architectuur – wil mensen beter leren kijken naar de omgeving, analyseren hoe de Zaanstreek in elkaar zit en verbeteringen stimuleren. Babel organiseert regelmatig lezingen op verschillende plekken, leuke workshops en bijzondere films over architectuur.

Babel is vermeld in het boek Zaanse Parels op pagina 215. Lees meer over Babel in het boek Kijk Zaans op pagina 10 en 11.
De Zaanstreek heeft ongekend mooie dingen. De nabijheid van natuur en de Zaan is fantastisch.‘ Paul Carree van Babel in het boek Kijk Zaans.

Babel

Aantal tips: 2

Getipt door fotograaf Esther Prinsze

Babel is getipt voor Kijk Zaans door Esther Prinsze, die als fotograaf mee heeft gewerkt aan de boeken Kijk Zaans en Zaanse Parels. En door Michel Hulzebosch, directeur van modebedrijf Vanilia dat is gehuisvest in de Adelaar.

Review:

Stichting Babel kijkt met een helikopterblik naar het landschap en de inrichting van de Zaanstreek.
Toen ik bij de portfoliogroep van Gé Dubbelman (FluXus) zat, werden we benaderd of we foto’s wilden leveren voor het project ‘het ZAANSE DNA’, een zoektocht naar de Zaanse identiteit.
Via onder andere dit project vragen ze geïnteresseerde Zaankanters hoe ze de streek beleven, welke kenmerken hen wel of niet aanspreken en wat voor karakter de streek heeft. Ik vind het leuk dat Stichting Babel je bewust maakt van je omgeving en dat je gaat nadenken over hoe de Zaanstreek zou kunnen of moeten worden. Het feit dat je letterlijk mee mag denken op een creatieve manier, dat bracht mij in beweging.

Foto: Trudi Sennhauser

Getipt door Michel Hulzebosch (directeur Vanilia)

Babel omarmt creativiteit in alle richtingen met een focus op de Zaanstreek. Op een heel goede manier zetten zij zich in voor deze streek. Ik krijg regelmatig mails met verzoeken of ik iets voor ze kan doen.