Getipt voor Kijk Zaans: Zaandam

Getipt voor Kijk Zaans in Zaandam

Zaanse Parels in het gelijknamige boek zijn getipt voor Kijk Zaans omdat ze boven het Zaanse maaiveld uitsteken. Klik op een link en de motivatie van de tipgever (s).

Winkels

Nieuw: De Verskade en Yada Yada

Catering/wijn

Restaurants

Architectuur

Buurten

Bedrijven

 Evenementen

Kinderactiviteiten

Natuur

Musea/galerie

Uitgaan

Sport

Cultuur en kunst

Zaandam

Nog niet zo lang geleden was Zaandam een stad met een centrum met grote ketens en een onaantrekkelijk uiterlijk wanneer je per trein aankwam. Door de metamorfose van het stadscentrum, het nieuwe stadhuis, de opvallende gevel van hotel Inntel, de ontgraven Gedempte Gracht heeft het centrum weer een gezicht gekregen waarmee het internationaal op de kaart zet. Het is een van de weinige winkelgebieden in Nederland die nog goed draaien.
Het stadscentrum heeft vanwege deze ontwikkeling waarbij het een levendig centrum waar winkelen een beleving is geworden diverse prijzen gewonnen. De laatste prijs was de Arie Kepplerprijs omdat de stedenbouwers er uitstekend in zijn geslaagd om de economische en sociale structuur van het centrum te verbeteren. Aan de Gedempte Gracht zijn enkele speciaalzaken van zelfstandig ondernemers die zijn getipt voor Kijk Zaans. Aan de winkelstraten Westzijde, Zuiddijk en omgeving vind je echter veel meer speciaalzaken die boven het maaiveld uitsteken.
Het Zaantheater heeft de status van leukste theater van Nederland. Naast het zeer gevarieerde aanbod ondernemen ze veel om de Zaankanter bij het theater te betrekken. Zo wordt het inderdaad een theater van iedereen. Ter ere van het project Zaanse Parels nodigen ze elke laatste zondagmiddag van de maand bij de Theatersalon (16 uur) een Zaanse Parel uit die is getipt voor Kijk Zaans en die een rol speelt in het nieuwe boek Zaanse Parels.
Op de bedrijventerreinen vind je talloze bedrijven, waaronder veel bedrijven in de maakindrustrie. Op de Achtersluispolder zijn diverse bedrijven actief die samen kunnen zorgen dat het gebied dé pitstop voor de scheepvaart wordt.
Historische locaties zijn er ook genoeg. Het Hembrugterrein, maar ook de Bruijnzeelpanden worden de komende jaren verder ontwikkeld.

Buitengewoon Zaans