Getipt voor Kijk Zaans: Oostzaan

Getipt voor Kijk Zaans in Oostzaan

Zaanse Parels in het gelijknamige boek zijn getipt voor Kijk Zaans omdat ze boven het Zaanse maaiveld uitsteken. Klik op een link en lees de motivatie van de tipgever (s).

Bedrijven

Evenementen

Natuur/recreatie

Kunst/muziek/architecuur

Winkels

Oostzaan

Het lintdorp Oostzaan heeft de meest noodzakelijke voorzieningen en is vooral gericht op Amsterdam. Mensen wonen hier vanwege het landelijke karakter en de directe nabijheid van stedelijk gebied.
Het uitgestrekte natuurgebied Het Twiske is een paradijs in de achtertuin waar je allerlei voorzieningen zoals bootverhuur, horeca, een avontuurlijk kinderspeelterrein, fiets-, wandel-, skate, paardrijroutes, gezellige drukte en de stilte kunt opzoeken. Elk jaar is er in de zomer een groot dansfeest.
In de Polder Oostzaan is het een oase van rust. Hier kun je fietsen, kanoën en met ijs is het een mooi schaatsparcours. Bij jachtwerf De Hippert is een motorboot of sloep te huur.
Het landelijke karakter met weinig bebouwing maakt het een prima locatie voor de sterrenwacht Vesta. Elke vrijdagavond is er een interessante lezing. Er is een verbinding met een van de meest geavanceerde weerssatellieten ter wereld zodat je rechtstreeks de weersomstandigheden over de hele wereld kunt zien.
In het centrum is regelmatig wat te beleven bij theater De Kunstgreep. Kunst in de Oostzaanse kerken (KIOZK) programmeert mooie muziekvoorstellingen gecombineerd met kunst.
De winkel Ruig wild en gevogelte trekt publiek uit de verre omtrek. Mensen uit de gehele Zaanstreek maar ook uit Amsterdam komen hier voor de uitstekende producten.
Op het bedrijventerrein is ontwerper Piet Boon een van de bekendste Zaankanters die over de hele wereld opdrachten uitvoert. Zijn buurman is een bedrijf die is gespecialiseerd in energieneutraal wonen en werken.

Buitengewoon Zaans