Getipt voor Kijk Zaans: Wormerveer

Wormerveer

Langs de Zaan vind je van oudsher aan de Zaanbocht een divers aanbod van kwaliteitszaken die door opeenvolgende generaties van families worden gerund. De ondernemers willen bezoekers het mooie laten zien van hun dorp waar ze erg trots op zijn. Hier kom je immers voor een prachtige woonzaak, een heel gezellige kookwinkel, de beste schoenmaker van de Zaanstreek, en wellicht de beste lingeriezaak van NH en mooie modezaken. Via Hotspot Wormerveer wordt meer aandacht gevraagd voor dit gebied.
Niet getipt voor Kijk Zaans maar zeker wel de moeite waard zijn een winkel waar liefhebbers van Marklin modelspoorbanen van smullen en een goede kinderschoenenzaak. Op loopafstand van de Zaanbocht vind je ook de Leukste taartenshop. De boulevard langs de Zaan wordt binnenkort opgeknapt. In de zomermaanden kun je weer een bakkie leut drinken aan het water bij medewerkers van de Snuiter. Hun winkel is jammer genoeg heel verstopt maar wel zeker een bezoek waard. Het is fijn om mooie spullen te kopen bij mensen met een beperking die het vaak zelf hebben gemaakt.
Langs de waterkant is nog weinig horeca. Wel kun je hier mooi fietsen en wandelen. Qua architectuur is natuurlijk vooral de overkant van de Zaan de moeite waard. De prachtige erfgoedwand en andere pakhuizen zorgen voor een charmant uitzicht. Nieuwe bezoekers vragen zich altijd af wat het mooie gebouw van Parteon vroeger heeft gehuisvest. Het antwoord luidt: Boon, waar de lekkere koetjesrepen werden gemaakt. Wormerveer heeft ook verschillende hofjes die getipt zijn.
Het mooie waterfront leent zich goed voor evenementen. De braderie die twee keer jaar wordt gehouden, het foodfestival trekt vele bezoekers. Op het marktplein is tegenwoordig weer Theater op de Noord. Op het bedrijventerrein vind je diverse vaklieden die getipt zijn voor Kijk Zaans. Zo worden hier mooie meubels gemaakt, Zaanse mayonaise, Zaanse mosterd, Da Vinci Bonbons, etc.
Aan de Zaan zelf is het paleis van ontwerper van Maroeska Metz. Hier vinden regelmatig huiskamerconcerten plaats. De Groote Weiver is het alternatieve culturele centrum van Wormerveer waar op film, theater en vooral muziekgebied vaak optredens of voorstellingen zijn. Het Wilhelminapark is leuk om door heen te wandelen.

Buitengewoon Zaans