Bakery Institute

Bakery Institute

Dit is dé bakkersopleiding in Nederland voor banketbakkers en bakkers die op hoog niveau worden bijgespijkerd. Zij leren hier weer op authentieke wijze brood en banket te maken zonder toevoeging van broodverbeteraars of smaakversterkers. Ook ambitieuze hobbykoks kunnen hier workshops en korte cursussen volgen in brood en banket. Je krijgt les in het prachtige historische pand van Verkade waar tientallen jaren chocolade werd gemaakt.
De lekkere producten – zowel diverse soorten brood als patisserie – die zijn gemaakt door de cursisten worden verkocht in de winkel.

Lees meer over de Bakery Institute op pagina 278/279 in het boek Zaanse Parels.

Bakery Institute
Westzijde 174-A
1506 EK Zaandam
Tel. 075 615 72 26
bakeryinstitute.nl/

Aantal tips: 2

De Bakery Institute  is getipt voor Kijk Zaans door bakkerij Lex Brakenhoff

Review:

“Als vakidioot ben ik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en ervaringen om mijn levenswerk zoveel mogelijk kracht bij te zetten. Als zelfstandig ondernemer is het soms lastig om een cursus te volgen of om op een inspiratie tour te gaan. Maar om toch nieuwe technieken te leren en te sparren over nieuwe ideeën kom ik graag op bezoek of op cursus bij Bakery Institute in de oude Verkade fabriek. Dit initiatief is opgezet door een paar van Nederlands beste bakkers.

De Bakery Institute  is getipt voor Kijk Zaans door Zaans Gedaan

Review:

Het lekkerste brood van de Zaanstreek wordt gebakken bij Bakery Institute. Voeding en goede ingrediënten zijn thema’s waar ik graag mee bezig ben. Zo heb ik daar een week lang een cursus ‘brood bakken’ gevolgd. In die week heb ik zoveel kennis opgedaan. Daar heb ik het brood echt horen zingen en knisperen. Je proeft het ambacht. Als je daar binnenloopt dan heb je net het gevoel alsof je op de filmset van ‘Kings of Pastry’ bent.
Verkoopadres Zaanse Parels

Verkoopadres Zaanse Parels