Bakkerij Lex Brakenhoff

Bakkerij Lex Brakenhoff

De familie Brakenhoff maakt al 200 jaar brood! Lex Brakenhoff is de derde generatie in de bakkersfamilie. Hij weet historische aspecten, het echte ambacht én de moderne tijd uitstekend met elkaar te combineren. Zo maakt hij ondermeer brood met meel van de meelmolen De bleeke dood en is al vanaf 3 uur ‘s ochtends open voor de klanten. Met zijn goede ideeën en natuurlijk vakmanschap heeft deze bevlogen bakker een goede reputatie opgebouwd. Zo wordt hij beloond met drie sterren!

Lex Brakenhoff wil in 2015 de titel Meester Boulanger behalen. Dit is de hoogst haalbare titel in het bakkersvak en wordt alleen toegekend aan de allerbeste bakkers van Nederland. Er wordt geselecteerd op vakkennis en visie op de branche. Lees meer over de missie van Lex

Lees meer over de bakkerij in het boek Zaanse Parels op pagina 42/43. In het boek Kijk Zaans vind je op pagina 124/125 het verhaal van Lex Brakenhoff over het echt Zaanse product duivekater.

Bakkerij Lex Brakenhoff
Dorpsstraat 1054
1566 JM Assendelft
Tel. 075 628 27 78
Bakkerij Lex Brakenhoff

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

verkoopadres voor het boek Zaanse Parels.

 

Aantal tips: 3

Bakkerij Lex Brakenhoff is getipt voor Kijk Zaans door Damiano

Review:

Het is een prachtig familiebedrijf waar Aad, zijn vrouw en zijn zoon Lex met veel passie werken. Ze zijn altijd aanwezig in de zaak en werken er met zoveel liefde. Je merkt aan alles dat ze geboren bakkers zijn. Leuk is dat de nieuwe generatie ook weer zaken wil veranderen, maar ook veel waarde hecht aan oude tradities.

Tip van Ekko Scholtens (website Kijk Zaans)

Review:

We eten thuis altijd al graag duivekater, maar dan wel natuurlijk van een echte bakker. Vooral duivekater van Aad/Lex Brakenhoff in Assendelft is erg lekker. Het is heerlijk zoet. Wat mij betreft is het niet alleen een lekkernij voor de feestdagen, want ik eet het graag het hele jaar door.

Tip van K’ook!

Review:

De duivekater van bakkerij Aad/Lex Brakenhoff in Assendelft zal geen prijzen winnen omdat deze te plakkerig is. Maar juist daardoor vinden wij het de allerlekkerste duivenkater. Het is verrukkelijk en lekker zacht.