Barbara Guldenaar

Barbara Guldenaar

Tip van Joke Konijn

Review:

Kunstenaar Barbara Guldenaar maakt in haar atelier in Krommenie aquarellen maar is ook actief als keramiste. Zo maakt ze op geheel eigen wijze kopjes, borden en theepotten.
Wat ik bewonder in haar werk is dat ze in staat is om de indrukken uit de dagelijkse werkelijkheid om te zetten in een zeer persoonlijke vertaling. Haar fabelachtige fantasie lijkt op een droomwereld, die ze vertaalt in een geheel natuurlijke eigenheid, vol grappen en emoties en zo zo kwetsbaar.
Barbara Guldenaar is voor mij een kunstenaar die met hart en ziel betrokken is bij wat alles wat ze onderneemt. Als je haar ontmoet word je altijd een beetje blij van binnen.

Kijk Zaans kreeg lange tijd geleden een mail van Barbara Guldenaar. Dit is een mooi aanvulling om aan te geven hoe Barbara werkt:

Naast mijn werk als kunstenaar werkt ik als zorghulp bij Evean. Tijdens een bezoek aan een van mijn cliĆ«nten een oude man van 96, ooit ontwierp hij de machines voor Verkade, heb ik een fantastische middag beleeft door gewoon Kijk Zaans door te bladeren, samen foto’s gekeken, over de mooie fotografie van Esther Prinsze gesproken, van daaruit konden we de link naar een gesprek over kunst, maken…….maar het boek is verdwenen, er verdwijnen dingen uit deze lieve man zijn huis, hij laat iedereen binnen, zelfs zijn eten wordt gestolen, weg ons mooie boek, en daarmee ook de mogelijkheid met andere cliĆ«nten, over jullie mooie speurtocht door de Zaanstreek te spreken. Ik heb het boek gekregen van Isabella de Jong van het kunstencentrum. Ook ben er ongeveer twee weken helemaal in mijn nopjes mee geweest. Ik volg jullie via Facebook, maar dat kan ik niet doen bij de mensen thuis, dat is net iets te moeilijk voor de meesten. Barbara Guldenaar