Bed & Breakfast ‘t Zaanse koopmanshuis

B&B ‘t Zaanse Koopmanshuis anno 1694

‘De meeste gasten komen voor Amsterdam en zoeken dan een rustige overnachtingsplek waar ze makkelijk met het openbaar vervoer naar de stad kunnen. Wij streven er naar om de gasten zoveel mogelijk te laten zien van de Zaanstreek. Zo wijzen we ze op de Zaanse Schans en de prachtige wandelingen die je in de Kalverpolder, door Zaandijk en door Haaldersbroek kunt maken. En natuurlijk op de veerpont en de rondvaartboot over de Zaan. We willen dat mensen met een goed gevoel over de Zaanstreek weer naar huis gaan.

Het is goed dat we de laatste jaren steeds meer goede restaurants hebben gekregen in monumentale panden op loopafstand. Gasten vinden dat natuurlijk ook prettig, want ze kunnen na een dag Amsterdam ’s avonds genieten van de uitstekende keuken van DeVijfdeSmaak in de oudste herberg van het land, de Smuiger of het informele bruine eetcafé De Toog. En vanaf het terras van restaurant De Vijf Broers heb je zomers het mooiste uitzicht ter wereld. Of ze kunnen heerlijk  eten ophalen bij de Thai, die ze in hun eigen appartement kunnen opwarmen.’

Fred en Kelly Snel tijdens het interview voor het boek Zaanse parels. Lees het volledige verhaal op pagina 200/201.

 BB ‘t Zaanse Koopmanshuis
Lagedijk 52-54
1541 KC Koog aan de Zaan
tel. 075 631 02 39

Tip van Toon Rumphorst (restaurant De Smuiger)

Review:

Vlakbij de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan zit de B&B ‘t Zaanse Koopmanshuis van Fred en Kelly Snel. Dat is een heel mooie slaapgelegenheid voor mensen die liever geen hotel willen, maar iets aparts. Regelmatig vragen gasten of ze in de buurt kunnen overnachten, en dan verwijzen we ze graag door. Er zijn verschillende B&B’s in mooie Zaanse panden op loopafstand van ons restaurant, met heel veel sfeer zodat de mensen zich, net als bij ons, ook daar meteen happy voelen.