Benno Graas

Benno Graas

Benno Graas heeft een nieuw boek geschreven!

DE ONTMASKERING VAN TIMBOEKTOE een onwaarschijnlijke bootreis naar de einder.

Het tweede boek van Benno Graas. Na het succesvolle debuut ‘Het aarden Beest’ dat uitgeroepen is tot Beste Reisboek en is vele malen is herdrukt, is nu het tweede boek verschenen.

Tot tweemaal toe doorkruisten Thecla en Benno Graas op een oude motor het Afrikaanse continent, zonder te weten dat zij door het ondoordringbare aura van een van de meest tot de verbeelding sprekende steden waren gereden: Timboektoe, een mythische legende aan de einder van de Sahara.

Al die tijd leek hun route zich dwalend af te wenden van deze mysterieuze stad en pas thuisgekomen drong het tot ze door dat Timboektoe waarlijk bestaat. Hun fascinatie voor het onbekende resulteerde in een derde onderneming. Deze keer kozen zij voor een oud schip om zich, samen met lokale Touaregs, Bambara’s, Fula’s en Bozo’s te laten afzakken over de rivier de Niger, naar deze stad aan de einder. Het vooruitzicht, ontspannen met de stroom mee over de levensader van Mali, mondde echter uit in een bizarre en weerzinwekkende ervaring waar je als weldenkend mens terstond had omgekeerd, maar de magische lokroep van Timboektoe droeg een ontembare aantrekking als wel afwijzing in zich, die als een mistige schaduw om ontmaskering vroeg. Het werd een onwaarschijnlijk avontuur.

Meer info en bestellen10524632_672332039546890_4337876274803892868_n

Tip van Wouter Boekhold (projectleider Julianabrug)

Review:

Benno Graas heeft een fantastisch boek geschreven over de reis die hij met z’n vrouw Thecla heeft gemaakt door Afrika; het Aarden Beest.
Vanuit Zuid Afrika op een 350cc Royal Enfield met aanhangertje helemaal naar huis in Wormerveer. Het is niet alleen een tot de verbeelding sprekend avonturenverhaal. Het is een bijzonder leesbaar, beeldend en humoristisch, maar ook beschouwelijk verhaal over de verbijsterende schoonheid van Afrika.
Wellicht is dit het beste reisboek dat ik heb gelezen.
Wat me vooral zo aansprak in het boek is Benno’s open wijze waarop hij de mensen, landschappen en gebeurtenissen daar beschrijft. En daarmee ook de Westerse manier van leven in een ander perspectief plaatst.
Als techneut en motorrijder vind ik de belevenissen van het aarden beest ook
erg boeiend; met creativiteit en inventiviteit kan je veel zelf doen om te
blijven rijden.
Waarom heeft die man maar één boek geschreven? Ik vind het een Zaanse schrijver om trots op te zijn.

Het volgende boek is gedrukt door Heijnis & Schipper.