Buurtvereniging Kromme Heit

Buurtvereniging Kromme Heit/Assendelft-Zuid

Tip van B&B T’is voor de Bakker

Om 2009 goed te beginnen, hebben wij destijds het plan gevat om te inventariseren of er animo was voor een gezellig samenzijn in de buurt, met als doel het oprichten van een buurtvereniging.

Met de buurt bedoelen wij een stukje van “de Zuid” in Assendelft, met huisnummers 120 t/m 170 aan de westkant en huisnummers 141 t/m 161 aan de oostkant van de Dorpsstraat. In totaal een kleine 100 bewoners die elkaar soms goed en elkaar soms minder goed kenden in een leeftijd tussen 8 en 80 jaar.

Om de banden in de buurt te versterken, vonden wij het leuk om iedereen wat beter te leren kennen. Dat deze interesse wederzijds was, bleek uit het groot aantal aanmeldingen. Jaarlijks vinden er 2 tot 3 evenementen plaats. De intentie van de buurtvereniging is om de contributie zo laag mogelijk te houden. Daarnaast worden per activiteit de daadwerkelijke kosten bepaald.

De nieuwjaarsborrel en nationale burendag vieren we nu al 4 jaar met elkaar. Iedere keer op een andere locatie binnen de buurt met iedere keer weer een ludieke activiteit. Van boerengolf tot sjoelcompetitie, van bloempotten verven tot vogelhuisjes timmeren en van fietstocht tot priksleewedstrijd. Tijdens de buurtbarbecue komen de salades iedere keer huisgemaakt vanaf andere huisnummers.

De buurtvereniging heeft veel goeds gebracht de afgelopen 4 jaar. Spullen worden over en weer geleend. Iedereen staat elkaar bij met tips en hulp bij lief en leed.
In januari 2014 hopen we ons 5 jarig jubileum te vieren.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Zaanse Parels door op de afbeelding hierboven te klikken.

Terug naar overzicht