Corn. Bak

Corn.Bak bromeliakweker Assendelft

Aan de rand van Assendelft-Zuid vind je een bedrijf van wereldklasse. Elly en broer Peter Bak zijn de derde generatie van het familiebedrijf Corn.Bak B.V. dat wereldleider is als veredelaar van bromelia’s.

Lees meer over de bromeliakweker op pagina 52/53 in het boek Zaanse Parels.

Tip van Marcel van Kleef (fotograaf Zaanse Parels)

Review:

Foto: Marcel van Kleef

Corn. Bak is de nummer één in de wereld op het gebied van productveredeling, -vermeerdering en -levering van jonge potplanten. Ik ken het bedrijf goed omdat mijn vrouw er werkt. Als amateurfotograaf heb ik voor een expositie de bromelia’s gefotografeerd. Daardoor is bij mij het ontzag voor een dergelijk bedrijf dat zo met schoonheid bezig is, gegroeid.
De bromelia is van oorsprong een echte wereldreiziger. Zijn voorouders groeiden en bloeiden hoog in het ruige Cordilleras de los Andesgebergte en diep in de warme oerwouden van Uruguay. Overal in Midden- en Zuid-Amerika komen bromelia’s voor, de een nog mooier dan de ander. Bij elkaar zijn er meer dan 2800 soorten.
Bij de bromeliakweker in Assendelft hebben passie en ervaring eigentijdse en een kwalitatief hoogwaardige assortiment Bromelia variëteiten opgeleverd.
Binnen Corn. Bak wordt continu gewerkt aan productverbetering, -vernieuwing en aan het optimaliseren van productietechnieken.