Counter Creatives

Counter Creatives

We hebben bewust gekozen voor een studio in Zaandam. Hier kan je nog opvallen als creatief bureau ten opzichte van bijvoorbeeld Amsterdam. Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we in co-creatie werken en een aantal specifieke sublabels beheren. Bijvoorbeeld Counter Creatives voor creatie, Counter Content voor content marketing en Counter Cities voor citymarketing & regiomarketing. Daarnaast hebben we het product Customap gelanceerd, een marketing tool voor locale overheden en uitgevers. Doordat we met een netwerk van geselecteerde freelancers en partners werken, kunnen we altijd de meest geschikte mensen inzetten voor een opdracht.

Met alleen een mooi product ben je er nog niet. Customap.nl is een interactieve kaartapplicatie voor online en mobiel. Er komen routes, evenementen en locaties in te staan. Vervolgens moet deze app wel gevonden worden door de beoogde doelgroep. Daarvoor is het nodig dat je ook regionaal zowel fysiek als in de media aanwezig bent. We worden daarom vanaf het begin tot einde intensief bij een project betrokken.

Lees het volledige interview op pagina 240/241 in het boek Zaanse Parels.

Foto: Sarah Vermoolen

 

Tip van Gerard Wijma (BedrijvigeBij)

Review:

Een van de huurders van de Bedrijvige Bij in De Juliana is het reclamebureau Counter Creatives van Barry Menger en Dennis Jak. Ze doen alle opdrachten gezamenlijk en denken het concept op een bevlogen wijze uit. Daarbij zoeken ze samenwerking met verschillende ZZP’ers. Zo weten ze hun organisatie klein te houden. Ze doen leuke opdrachten, bijvoorbeeld voor deĀ  gemeente Zaanstad en Sandd, en ze organiseren beurzen voor verschillende bedrijven. Bij elke opdracht vormt dit energieke tweetal de creatieve spil.
Counter Creatives was genomineerd voor de Citymarketing Innovatie Awards 2013. Het ontwerp van het dynamische en creatieve tweetal voor het ontwerp en realisatie van de interactieve bouwschutting op de Gedempte Gracht behaalde de top 3.