Da Vinci Bonbons & Chocolade

Da Vinci Bonbons & Chocolade

De bonbons van Da Vinci Bonbons & chocolade wordt zeer gewaardeerd door fijnproevers. Deze zijn ondermeer te koop bij speciaalzaken zoals K’OOK! en Le Cockelon.
Je kunt bij hen ook een workshop volgen of een order plaatsen voor een heel speciaal product dat op maat wordt gemaakt.

In het boek Zaanse Parels lees je meer over het vakmanschap en passie van de chocolaterier Jan Blancke op pagina 86/87.

Da Vinci Bonbons & Chocolade

Aantal tips: 3

Da Vinci Bonbons is getipt voor Kijk Zaans door K’ook!

Review:

Jan Blancke van Da Vinci Bonbons & Chocolade is een topchocolatier die regelmatig naar Parijs gaat om daar te jureren. Hij werkt nog op de mooie ambachtelijke manier. Hij bedenkt de meest verrukkelijke bonbons en chocolade. Voor ons heeft hij een bonbon bedacht van limoncello.

Tip van Steven en Wies Goinga (voorheen eigenaar van restaurant Zin Puur genieten)

Review:

Als we de tijd hebben dan maken we zelf onze bonbons. Maar omdat dit zeer arbeidsintensief is kopen we in zeer drukke tijden en in de zomer graag bonbons in bij Da Vinci. We weten dan zeker dat het van een uitstekende kwaliteit is en handgemaakt.
Bij Da Vinci werkt een enthousiast en gedreven echtpaar, dat een hoge kwaliteit nastreeft. Als je daar komt, moet je altijd proeven, want ze zijn vaak met nieuwe smaken bezig. Ze gebruiken alleen pure ingrediënten: óók bij hen zul je geen rommel in de bonbons aantreffen. Dat spreekt ons natuurlijk helemaal aan.

Tip van Castell Steak&Bites

Review:

Wij noemen Jan Blancke van Da Vinci ‘Mister Chocolade’. Twee jaar geleden stonden we tijdens Zaan Culinair met een aantal andere ondernemers op de Burcht, en daar hebben we Da Vinci leren kennen. Voor de koks die toen deelnamen heeft hij later vrijwillig een workshop gegeven, om zijn passie voor chocolade met ons te delen. Het is een gedreven man die graag mensen iets wil leren.
Vroeger hadden we een proeverij van chocolade met een koekje erbij. Door Da Vinci hebben we nu een prachtige proeverij met 100% chocolade.