De Groene Smaak Zaandijk

De Groene Smaak Zaandijk

Onderstaande zaak is overgenomen onder de naam Wolfsend. Het is de uitvalsbasis voor Groeneveld Eten.

Onderstaande beschrijvingen gelden voor de periode dat het nog een winkel was.

Het dorp maar ook de vele bezoekers/toeristen van de Zaanse Schans zijn blij met deze mooie winkel in Zaandijk. De enthousiaste eigenaresse Yvon weet iedere gast te verblijden met haar (inter)nationale gerechten die zichtbaar met veel liefde zijn gekookt. Opvallend is dat het er ook altijd mooi uit ziet.

Het Zaanse pand met de smuiger is ook een bezienswaardigheid, waardoor het nog leuker is om er lekker eten te halen of op te eten. Regelmatig zijn er extra activiteiten om de buurt nog gezelliger te maken. Zoals bij de braderie in augustus en bij het jaarlijkse feest ‘Dromen over feest’ in december. De bovenste etage verandert dan compleet van sfeer en is altijd een bezoek waard.

Lees meer over De Groene Smaak in het boek Zaanse Parels op pagina 134.

De Groene Smaak
Lagedijk 13
1544 BA Zaandijk
Tel. 075 750 2533
De Groene Smaak

Aantal tips: 2

De Groene Smaak is getipt voor Kijk Zaans door Isabelle de Jong (Kunstcentrum)

Review:

Yvonne van het Zaanse Bakkertje heeft als droom om het dorp Zaandijk weer te verrijken met winkels. Buurtbewoners konden eerst alleen terecht bij een supermarkt in een nabijgelegen dorp, daar brengt zij nu verandering in zodat Zaandijkers ook op loopafstand gezonde en lekkere producten kunnen kopen. Elke dag maakt zij met passie heerlijke gerechten klaar uit allerlei windstreken. Bij een supermarkt zijn de maaltijden al minimaal drie weken van tevoren bereid en daar zijn conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Bij De Groene Smaak weet je zeker dat het dagvers is en er geen troep wordt toegevoegd. Er wordt gekookt met de producten uit de winkel, dat is de voorraadkast. Alles wat Yvonne zelf lekker vindt, verkoopt ze. Ze kookt graag met kleur. 

Tip van Joke van den Brink (De Snuiter)

Review:

Yvon heeft al verschillende spullen voor haar winkel bij ons gekocht. Zoals de papier-maché letters voor achter de toonbank en het papier-maché fruit voor in de bakken buiten. Zij heeft duidelijk oog voor mensen en de buurt. Ze verkoopt lekkere ambachtelijke gerechten. Dat kleinschalige, de betrokkenheid en het gezonde spreekt mij  aan. Voor toeristen heeft ze een klein hoekje ingericht met Hollandse souvenirs, die zijn gemaakt door mensen met een beperking. Het Zaans Bakkertje willen we ook wel tippen, want je vindt hier wel heel speciaal brood.
Verkoopadres Zaanse Parels

Verkoopadres Zaanse Parels