De Hooimaker Assendelft

De Hooimaker

In Assendelft-Zuid verkoopt De Hooimaker bijzonder glaswerk en tuinmeubels. Wanneer het voorjaar aanbreekt en de tuin mooi in bloei staat, dan organiseren ze een evenement waar vele mensen op af komen.

In de decembermaand staat de winkel in het teken van kerst. Een speciale ruimte staat vol sfeervolle en eigenzinnige artikelen om Kerstmis een eigen gezicht te geven.

Lees meer over De Hooimaker op pagina 48/49 in het boek Zaanse Parels.

De Hooimaker
Dorpsstraat 147
1566 AE Assendelft
Tel. 075 687 34 52
De Hooimaker

 

De Hooimaker is getipt voor Kijk Zaans door Frans van der Blonk (kortebaan harddraverij Assendelft)

Foto: Ria de Ruyter

Review:

Helemaal aan het eind van Assendelft Zuid zit een leuke cadeauwinkel. Je moet het wel weten te vinden, want je hebt hier nauwelijks mensen die toevallig voorbij komen. In de grote tuin staan Finse tuinmeubelen, maar ook leuke dingen om je tuin een apart tintje te geven, zoals heksenbollen van mondgeblazen glas. Het is heel leuk wat ze allemaal verkopen. Alles wordt gemaakt in kleine bedrijfjes. In de winkel zelf vind je onder meer originele cadeau artikelen, handgemaakte decoratie van glas en allemaal materialen en pakketjes voor het maken van een seizoentafel en zonnekind poppen. Zeker leuk om een keer te gaan kijken.
Ze zijn importeur van Finse tuinmeubelen van Pepe. Je kunt een schommelbed (schommelbanken) uitproberen of andere bijzondere tuinmeubels.

Tip van Meubelatelier Engelina

Review:

Bij de Hooimaker hebben ze vakspullen die je nergens anders in de Zaanstreek kunt kopen. Zo hebben ze bijvoorbeeld lyrappotloden, die niet afbreken  zoals Bruynzeelpotloden en ze kleuren ook heel mooi. Ik kom er ook altijd voor de wol.  De speciale handgeblazen bollen vind ik erg leuk. Alles wat ze verkopen is heel ambachtelijk, dat maakt deze winkel  zo bijzonder.
Verkoopadres Zaanse Parels

Verkoopadres Zaanse Parels