De Nieuwe Winst

De Nieuwe Winst

Eetkamer: Groep mannen uit bedrijfsleven die eens per jaar koken voor kinderen van ouders met een beperking. Foto: Tim Knol

Tip van Josefien Gigengack-Kan (Loppis)

Review:
Je hoort regelmatig dat de samenleving aan het verharden is. Maar De Nieuwe Winst levert het bewijs dat het anders kan. Deze stichting stimuleert samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ik ken de stichting via de Vogelopvang in Krommenie, waar ik samen met mijn jongste zoon al een paar jaar voor collecteer. De subsidie is gestopt, en de eigenaars Jan en Ann van Briemen, bij wie hun hele leven in het teken staat van het belangeloos helpen van vogels, kunnen amper het hoofd boven water houden. Blij verrast was ik toen ik hoorde dat er 12 Zaanse ambtenaren bij hen aan de slag gingen als vrijwilliger in het kader van een bedrijfsuitje, georganiseerd in samenwerking met De Nieuwe Winst. Het is echt een pareltje in deze tijd.

‘De Nieuwe Winst wil verbindingen leggen in de samenleving. Bedrijven kunnen we in contact brengen met organisaties/mensen die goed hun hulp kunnen gebruiken. Tijdens zo’n vrijwilligersdag zie je een betrokkenheid waar iedereen blij van wordt. De bedrijven willen zich inzetten voor de samenleving. Wij zoeken daar klussen en activiteiten bij.’ Anouk Hermanns tijdens interview voor het boek Kijk Zaans. Lees het volledige interview in het boek Kijk Zaans op pagina 74/75.