DJ MC Hades (Jeroen van Leeuwen)

DJ MC Hades (Jeroen van Leeuwen)

Jeroen van Leeuwen speelt ook een rol in het boek Zaanse Parels. Zie pagina 198/199 waarin hij een van de muzikanten is die heeft meegewerkt aan de serie van fotograaf Helena Jansz.

Tip van Rob Hendriks (Zaanse pophistorie)

Review:

Al ruim tien jaar is MC Hades (Jeroen van Leeuwen) een vooraanstaand rapper en DJ in de Zaanstreek. Aanvankelijk in de rap crew Zaans Schrikbewind (met Mark Nieuwenhuis), als rapper bij Velatropa en nu al weer geruime tijd als soloartiest. Briljante flow, teksten en voordracht. Vol scherpe taalkundige vondsten. Solo CD: ‘Top van de ijsberg’ en ideeën genoeg voor een hele serie albums. Ook briljant DJ. En tevens initiator achter succesvolle evenementen als Hiphopsoulfood en Jungle strike.

Tip van Olivier Rijcken

Review:

De artiestennaam van de rapper Jeroen van Leeuwen is Haas. Deze 35-jarige docent is goed bezig. Zijn beat en teksten zijn heel goed. Alles waar hij aan meewerkt, geeft hij een meerwaarde. Hij heeft een eigen geluid en eigen teksten. Hij is zo goed dat hij wat mij betreft stadsdichter zou kunnen worden.
Haas treedt vaak op en levert altijd kwaliteit. Leuk voor het publiek is dat hij ook goed verstaanbaar is. Hij is ook een bevlogen mens, want hij doet bijvoorbeeld de aftrap voor de fakkeltocht tegen discriminatie.

Tip van Sacha (Studioso)

Review:

Jeroen van Leeuwen is een goede vriend en zeer getalenteerd. Hij maakt Nederlandstalige hiphop met zijn prachtige diepe stem. Jeroen draait zeer regelmatig op feesten in en rond de Zaanstreek. Hij heeft een cd uitgebracht met de titel ‘Top van de ijsberg’.