Dorpstheater Wormer

Dorpstheater Wormer

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 108/109 meer over het dorpstheater.

Tip van Hans Kuyper (kinderboekenschrijver)

Review:

Al dertig jaar draait het Dorpstheater in Wormer op vrijwilligers. Van een voormalige kerk hebben ze een heel intiem theater gemaakt. Frank de Lange is een heel goede programmeur, die stad en land afreist om met succes mooie voorstellingen te boeken. Elk jaar weet hij weer een prachtig programma neer te zetten voor weinig geld. De sfeer is heel leuk als je daar komt als bezoeker, maar ook om op te treden.
Op het programma staat veel cabaret, maar daarnaast zijn er ook mooie kleine voorstellingen, zoals van de acteur/poppenspeler Servaes Nelissen en toneelgroep Het Volk. Ik kom er heel vaak en het voelt daardoor als thuiskomen. Met de band heb ik er ook vaak opgetreden en dat is heel leuk omdat de zaal ook een goede akoestiek heeft.

Tip van Anouk Hermanns (De Nieuwe Winst)

Review:

In Wormer is een erg leuk klein theater. Het wordt gerund door vrijwilligers. Het is zo leuk om hier te komen, zeker omdat het zo’n eenvoudig theater is. Soms treedt er een bekende naam op, maar vaak zijn het vooral onbekenden. De prijzen zijn laag zodat je makkelijk naar een voorstelling gaat. Voor kinderen is het ook altijd leuk hier.