Drukkerij Heijnis & Schipper Zaandijk

Drukkerij Heijnis & Schipper Zaandijk

Bij Drukkerij Heijnis&Schipper werken gepassioneerde mensen die met veel liefde drukwerk maken en vormgeven én graag de Zaanstreek mooi belichten. Zij waren daarom direct enthousiast toen Sarah Vermoolen hen vroeg om samen de boeken Kijk Zaans en Zaanse Parels te maken.

Ze maken voor veel Zaankanters mooie uitgaves, waar ze ook het ontwerp voor kunnen verzorgen. Voor particulieren zijn de kaartenacties leuk, want zo kun je voor een leuk bedrag je eigen kaarten laten maken. Marjolein Lensink is ook een bekend Instagrammer die een mooi boekje heeft uitgegeven.

Lees meer op pagina 148 en 149 over de drukkerij in het boek Kijk Zaans en op pagina 135 in het boek Zaanse Parels

Drukkerij Heijnis&Schipper
Lagedijk 158
1544 BL Zaandijk
Tel. 075 640 17 30
Drukkerij Heijnis&Schipper

Aantal tips: 3

Tip van Gé Sombroek (Somass Bouwbedrijf)

Review:

Het is een heerlijk ambachtelijk bedrijf. Zij hebben ons jubileumboek gedrukt. Het is prettig om met ze te werken. Maurice en Marjolein Lensink zijn harde werkers die op kleinschalige wijze met een gedreven team mooie producten maken.
De meest bijzondere boeken in de Zaanstreek worden door hen gedrukt. Elk mooi of leuk boek komt bij hen vandaan. Het is ook leuk dat een echtpaar samen in een bedrijf werkt met elk een eigen passie. Ze vullen elkaar goed aan.

Tip van Annemieke Woudt (dochter van Klaas Woudt)

Review:

Mijn vader Klaas Woudt (88 jaar) schreef veel over het Zaanse en in het Zaans.
Zijn grootvader Klaas nam ooit de drukkerij in Zaandijk over van de dames
Heijnis. Een stukje van de geschiedenis met oude foto’s staat op de website van Heijnis & Schipper. Ik groeide op naast die drukkerij; als ik eraan denk hoor ik het geluid van de drukpers. Maurice en Marjolein ken ik wel. Mijn vader was zo blij toen zij de drukkerij voortzetten! Zijn laatste boek is er gedrukt, mijn zoon ging hem toen helpen met de vormgeving en heeft uiteindelijk een jaar of vijf voor Maurice en Marjolein gewerkt.

Tip van Meubelatelier Engelina

Review:

Deze drukkerij in Zaandijk heeft mijn drukwerk gemaakt, waaronder de visitekaartjes.  Hun manier van werken past heel goed bij mij. Waar maak je nog mee dat je naast de drukpers kan staan en  mee kan kijken met het mengproces, omdat je een kleur iets donkerder wil. Ze leveren prachtig werk. Voor mij is heel belangrijk dat een visitekaartje de goede uitstraling heeft en ecologisch papier wordt gebruikt. Je betaalt wel iets extra, maar je krijgt er zo veel voor terug. Ik adviseer daarom iedereen om bij hen drukwerk te bestellen. Zij kunnen iets maken dat bij je past en waar je echt blij van wordt. Het is ook belangrijk voor de lokale economie.