Duyvis Wiener

Duyvis Wiener

In Koog aan de Zaan staat al meer dan 125 jaar de fabriek van Royal Duyvis Wiener, wereldleider in het produceren en leveren van cacaopersen. In het boek Kijk Zaans lees je meer over de ontwikkeling van het bedrijf op pagina 126/127. Ook in het boek Zaanse Parels speelt het wereldbedrijf een rol op pagina 186.

Tip van Anouk Hermanns (De Nieuwe Winst)

Review:

Al meer dan 125 jaar maakt dit bedrijf machines voor de cacaoverwerking en chocoladeproducten. Ze mogen tegenwoordig zelfs de toevoeging Koninklijk gebruiken. Het bedrijf is actief in veel landen.
Ze kwamen uit zichzelf bij De Nieuwe Winst omdat ze bij hun 125 jarig bestaan vrijwilligersprojecten wilden doen om iets te doen voor de Zaanse samenleving. Ze hebben echt het hart op de goede plek zitten. Ze steunen talloze Zaanse initiatieven zonder dat ze daar enige ruchtbaarheid aan willen geven.
Als bedrijf hebben ze zich bewezen met de kernwoorden betrokken, sociaal en betrouwbaar. Bij Duyvis Wiener werken vooral veel technici. Bij alle klussen die ze hebben verricht tijdens de Hart en Zieldag gingen ze er zo hard tegen aan, dat er heel veel werk door hen is verzet.

Tip van Paul en Ellen de Vet (tapas Casa Verde)

Review:

We zijn er trots op dat Duyvis Wiener nu ook het predicaat Koninklijk mag dragen, zoals ook enkele andere Zaanse bedrijven. Het is een uniek bedrijf omdat ze machines maken voor de cacao-industrie, en daar zijn er maar een paar van. Ze zijn in de hele wereld een belangrijke speler. Leuk is dat ze hun lokale roots niet vergeten. Zo hebben ze laatst nog het Duyvis Wiener paviljoen in het Koogerpark gesponsord.