Eetcafé De Tamme boer Krommenie

De Tamme boer Krommenie

Foto: Ria de Ruyter

Tip van Ria de Ruyter (fotograaf Sporten)

We hebben een paar keer gegeten bij eetcafé de Tamme boer, dat er uit ziet als een bruin café, en we vinden het er altijd gezellig. Leuk is dat het laagdrempelig is. Je kunt er heen in je spijkerbroek voor een snel hapje, maar je kunt er ook met je familie een avondje uit eten gaan. De prijs-kwaliteitverhouding is prima. De borden zijn goed gevuld. Je krijgt een flinke lap vlees, en als je nog meer patat wil dan vullen ze dat aan. Het is eerlijk eten waarbij ze ook streekproducten, zoals Beemsterkaas, gebruiken.

Foto: Ria de Ruyter

Het eetcafé is niet groot en het is er altijd druk, dus je moet wel reserveren. Op de kaart staan verschillende vlees-, vis- en vegetarische gerechten met een Franse inslag. Het is geen grote kaart maar deze wordt regelmatig vervangen. Het is lekker ongedwongen; ook de Amsterdamse humor wordt er wel gewaardeerd. Met mooi weer kun je buiten op de patio eten.
Natuurlijk hebben we even nagevraagd waar de naam vandaan komt. Chef-kok Ageeth de Boer komt uit de Beemster, en daar stond een oude boerderij met die naam.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht