Erik Schaap

Erik Schaap

Tip van  Annemieke Woudt (Klaas Woudt)

Op deze website mag Erik Schaap niet ontbreken. Hij is een immer kritische Zaankanter, bij velen bekend, en een vreselijk aardige jongen, nou goed, man.

Pluut!

Erik Schaap is jarenlang raadslid geweest voor Rosa. Hij heeft veel geschreven, zoals de biografie van Walraven van Hall en andere onderwerpen uit de (Zaanse) geschiedenis.

Onlangs kwam het lollige boekje ‘Pluut!’ uit, waarvoor Fleur Poot de foto’s maakte.
Zijn blog is altijd weer scherp en vaak geestig (vind ik).

Pasman Boek en Hobby uit Wormerveer organiseert 2 lezingen waarbij Erik Schaap vertelt over zijn nieuwste boek Vrijgevochten, een boek over de Zaanstreek in de Tweede Wereldoorlog. Op 15 april  om 14 uur wordt Erik Schaap door Peter Roggeveen geïnterviewd in Het Brandtweer in Koog aan de Zaan. Op 22 april zijn Erik Schaap en Peter Roggeveen om 14 uur in de Wormerveerse Vermaning. Het boek is dan te koop voor € 9,95 (i.p.v. € 19,95) en wordt door hem gesigneerd. Er worden ook korte documentairefilms vertoond in het kader van het project Monumenten spreken.

 

 

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Zaanse Parels door op de afbeelding hierboven te klikken.

Terug naar overzicht