Fotogroep Spectrum

Fotogroep Spectrum

Tip van Tim Knol (fotograaf thema Kunst & Cultuur)

Fotogroep Spectrum bestaat uit 28 enthousiaste leden, zowel mannen als vrouwen uit de gehele Zaanstreek. Zij komen eens in de veertien dagen bijeen op de donderdagavond. De club biedt de gelegenheid tot het presenteren van foto’s, het leren om betere foto’s te maken en het ontmoeten van mensen met dezelfde passie: bijzondere, ontroerende, treffende en mooie foto’s maken en die dat ook willen laten zien.
De presentatieavonden zijn het hart van de club. De bedoeling hiervan is allereerst het tonen van foto’s aan een geïnteresseerd publiek. Daarbij komt dan de bespreking waaraan iedereen kan deelnemen. Door de gemaakte opmerkingen leer je hoe de foto beter had gekund of je kunt bevestigd worden in je keuzes om de foto zo te maken. De open sfeer tijdens de bespreking leidt vaak tot waardevolle tips waar je verder mee kunt.
Binnen de club bestaat heel wat kennis op het gebied van digitale fotografie. Verschillende leden fotograferen al jaren digitaal, maar de overgang naar digitaal kent zo zijn eigen problemen. Op de digitale avonden worden deze problemen met elkaar besproken om te proberen ze op te lossen.
Er wordt meegedaan aan wedstrijden van de Fotobond. Ingestuurde foto’s worden daar door wisselende vakjury’s beoordeeld. Een aantal leden doet met succes ook mee aan internationale fotowedstrijden. Ook zijn er tentoonstellingen.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar het overzicht