Gé Dubbelman

Gé Dubbelman

Foto: Esther Prinsze

Tip van Peter de Vries (Hembrugmuseum)

Gé Dubbelman is een fantastisch fotograaf en ook een heel aimabel persoon. Hij was de eerste fotograaf die op het Hembrugterrein foto’s heeft gemaakt. Hij heeft toen vooral de natuur en de vergankelijkheid van de gebouwen en de industrie vastgelegd. Daarmee heeft hij ons laten zien dat de monumenten eigenlijk fantastisch mooi zijn en zijn we er met andere ogen naar gaan kijken.

Foto: Tim Knol

Zijn inzet voor de Zaanstreek is groot. Door hem komen fotografiecursisten van FluXus naar het Hembrugterrein. Dat is fantastisch. Zij kunnen hier dan zelf zien hoe de vergankelijkheid van het terrein in combinatie met het licht in alle jaargetijden een enorme bekoring heeft. De samenhang van natuur en gebouwen is zo mooi. Door zijn fotocollectie aan het museum te schenken, waar we heel blij mee zijn, is Gé Dubbelman een grote sponsor van het museum geworden. Hij draagt het gebied een warm hart toe. Als niet-Zaankanter is hij eigenlijk wel heel Zaans.

Foto-expositie Gé Dubbelman

De fotografen Gé Dubbelman en Wim de Jong hebben de afgelopen jaren de Zaanstreek vastgelegd in foto’s op panoramaformaat. De foto-expositie is tot eind augustus te zien bij de bieb in Krommenie en in de maand september bij de bieb in Zaandam. Daar verkopen ze overigens tegenwoordig ook lekkere broodjes.

Gé Dubbelman heeft de amateurfotografen die aan het boek Kijk Zaans hebben meegewerkt les gegeven bij FluXus.

Expositie van het nieuwe stadscentrum Gé Dubbelman te zien tot eind aug bieb Krommenie en in sep bij bieb in Zaandam

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar het overzicht