Gemeente Zaanstad

Gemeente Zaanstad

In het boek Zaanse Parels lees je een mooi verhaal van burgemeester Geke Faber over de Zaanstreek. Zie pagina 222/223.

Tip van burgemeester Geke Faber voor Kijk Zaans: De Zaan

Aantal tips: 5

Foto: Sarah Vermoolen

Foto: Sarah Vermoolen

De Gemeente  Zaanstad is getipt voor Kijk Zaans door Chris Derks (producent film Mees Kees)

Review:

In de Zaanstreek heb je veel mooie locaties om te filmen. In het verleden maakte ik regelmatig gebruik van de oude fabriekspanden langs de Zaan. Voor de film Cees Mees hebben we ondermeer in de oliemolen De Pink en de basisschool De Piramide in Koog aan de Zaan gefilmd. Het is prettig om in de Zaanstreek te filmen, omdat de gemeente goed meewerkt en er wellicht meer mogelijk is dan in andere plaatsen.

Tip van Michel Hulzebosch (Vanilia)

Review:

Foto: Sarah Vermoolen

Ik ben heel blij met de gemeente Zaanstad omdat die ook echt wat wil en een hoger plan nastreeft. Bij de renovatie van projecten in andere gemeentes ondervind ik vaak tegenwerking, maar Zaanstad werkt graag mee. Ze vinden dat ik met Vanilia in De Adelaar de Zaanstreek op een goede manier op de kaart heb gezet, en ze gebruiken mijn bedrijf als voorbeeld om andere bedrijven mee aan te trekken. Ze benaderen me regelmatig met allerlei vragen. Door de renovatie van De Adelaar heb ik duidelijk goodwill gekweekt, waardoor er een echt fijne samenwerking is ontstaan. Bij de renovatie van oude monumenten moet je af en toe aanpassingen doen om het bruikbaar te maken. Dat heeft de gemeente goed begrepen.

Foto: Sarah Vermoolen

Tip van Jan Willem Mijderwijk (Organisator Dam tot Dam loop)

Review:

Wanneer er problemen zijn bij de Dam tot Dam Loop is altijd de instelling: hoe lossen we dit samen op? Het is heel bijzonder om elke keer weer te merken dat de gemeente samen met ons het probleem wil tackelen.

Tip van Edo Rem (Forbo)

Review:

Een tijd geleden kwam de toenmalige wethouder van Economische Zaken met de Zaanse Creative Board bij ons op bezoek. Het heeft veel indruk gemaakt dat een club mensen, waaronder Piet Boon, bedrijven bezocht met als doel om de gemeente Zaanstreek aantrekkelijker te maken voor jonge, creatieve bedrijven. De Zaanstreek is in vergelijking tot Amsterdam vele malen goedkoper en hier is nog veel meer mogelijk. Ik vond het bijzonder om te ontdekken dat het geen stoffige ambtenaren waren bij de gemeente maar dat ze zo vooruitstrevend bezig waren.

Tip van Dick Kuiper (Verkade)

Review:

Het is bijzonder knap dat de gemeente Zaanstad erin is geslaagd om van zeven eigenzinnige dorpen een harmonieus geheel te maken dat nog altijd de Zaanse kerngedachte uitdraagt. De gemeente en Verkade zijn met elkaar verweven en hebben wederzijds respect voor elkaar. In de 125 jaar dat Verkade bestaat is er altijd een goede band geweest. De burgemeester en wethouders waren in al deze jaren graag geziene gasten bij speciale gelegenheden voor Verkade. Toen we 125 jaar bestonden, heeft burgemeester Geke Faber de eerste Verkade jubileumtrommel uitgereikt aan mevrouw Blokland, het oudste Zaanse ‘meisje van Verkade’. Dat zegt natuurlijk ook wel wat.