Geschiedenis Akademie

Geschiedenis Akademie

Hans Luiten van de Geschiedenis Akademie organiseert rondleidingen, ondermeer in het stadscentrum van Zaandam en op de Zaanse Schans, lezingen en studiereizen naar Turkije.

In het boek Zaanse Parels lees je zijn verhaal over het stadscentrum van Zaandam op pagina 205/251. En in het boek Kijk Zaans vertelt hij over de Zaanse Schans op pagina 12/13.

Geschiedenis Akademie
Schiermonnikoog 89
1506 ZM Zaandam
Tel. 06 81423600

 

 

 

 

 

 

Aantal tips: 3

De Geschiedenis Akademie is getipt voor Kijk Zaans door Anneke Steemers (chocolaterie in Zaandijk)

Review:

Hans Luiten is een gepassioneerd mens met een groot hart voor de Zaanstreek en een enorme historische belangstelling. Zijn lezingen en werk als gids zijn populair omdat hij als docent het talent heeft om kennis goed over te brengen. De leerlingen hangen aan zijn lippen. Daarom is het ook zo leuk om bij hem een rondleiding te boeken. Hij pakt het ook heel creatief aan. Je kunt bijvoorbeeld samen met hem hardlopen, waarbij hij verhalen over de omgeving en de historie vertelt. Dat je dat kunt verzinnen, dat vind ik heel leuk.
Hij kan de rondleidingen ook op maat maken. Zo heeft hij ook voor Het Brandtweer een verhaal op maat gemaakt.

Tip van familie Hesse (ANS Mode)

Review:

Het is heel knap dat Hans Luiten zo’n leuke carrièreswitch heeft gemaakt na zijn periode als wethouder. Hij doet heel speciale dingen voor de Zaanstreek. Zo kun je bijvoorbeeld met een fluisterbootje over de Zaan varen waarbij hij je op zeer gedreven en enthousiaste wijze vertelt over de Zaanse Schans, maar ook over het industrieel erfgoed dat je langs de waterkant ziet. Het is mooi om te zien dat hij dingen doet die hij heel leuk vindt. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Het is leuk om geschiedenisles te krijgen van zo’n gedreven persoon, hij is ook nog eens geschiedenisleraar in het voortgezet onderwijs.

Tip van B&B ‘t Zaanse Koopmanshuis

Review:

Hans Luiten van de Geschiedenis Akademie doet het erg goed. Het is uniek dat iemand zo veel parate kennis heeft van de Zaanstreek, verbaal zo begaafd is, en zich op zo’n  positieve manier inzet voor de streek. Op een heel veelzijdige manier promoot en belicht hij de positieve kanten van de Zaanstreek.