Grafisch ontwerper Edwin Winkelaar

Grafisch ontwerper Edwin Winkelaar

Voor het boek Zaanse Parels heeft Edwin Winkelaar een mooi verhaal geschreven over Piet Zwart, misschien wel de meest invloedrijke Zaankanter uit de 20e eeuw. ‘Hij is nog steeds een voorbeeld voor veel ontwerpers. Lees meer op pagina 130/131.

Aantal tips: 2

Tip van Gé Sombroek (Somass Bouwbedrijf)

Review:

Edwin Winkelaar is een ongelooflijk sympathieke man met wie je heerlijk kunt praten. Hij houdt van details en is verliefd op papier en vormgeving. Het is een uitstekende vakman die weet hoe je iets moet samenstellen. Zijn vormgeving is geweldig. Hij heeft mooie ideeën die niet altijd makkelijk uitvoerbaar zijn, maar waarbij je wel altijd denkt ‘wat goed dat je dit bedacht hebt.’ Hij werkt op een hoog niveau.

Tip van Maroeska Metz

Ik werk al 25 jaar samen met grafisch ontwerper Edwin Winkelaar. Hij is heel erg goed in zijn vak en heeft al veel voor mij gemaakt. Hij komt ook altijd met leuke ideeën. Hij heeft een erg goed oog voor vorm. Dus vaak discussiëren we samen achter de computer wat het beste werkt. Zo werkt dat voor hem ook sneller. We zijn het eigenlijk altijd met elkaar eens.