Groene hoek Krommenie

Groene hoek Krommenie

Groene hoek Krommenie

Tip van  Anouk Hermanns (De Nieuwe Winst)

Review:

Vier winkels in Krommenie die zich inzetten voor duurzaamheid hebben hun krachten gebundeld in De Groene Hoek.
Je vindt hier bijvoorbeeld de Wereldwinkel. Ik geloof ook echt in hun fair trade filosofie, waarbij de makers in de ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. In de winkel is een klein assortiment met wijn, rijst en chocolade en je hebt veel keuze uit sieraden, kaarten, en cadeauartikelen.
Werk aan de Winkel hoort bij Heliomare. In het kader van hun dagbesteding maken mensen met een handicap prachtige dingen, die hier verkocht worden. Je vindt hier bijvoorbeeld geboorteslingers, kaarzen, houten speelgoed, vogelhuisjes, en nog veel meer. Ik koop hier bijvoorbeeld de prijzen voor de vrijwilligersprijs, maar privé kom ik er ook graag. De afdeling marketing/Verkoop van Verkade heeft er in het kader van de Hart en Zieldag een dag advies geven over hoe de winkel beter gevonden kon worden.
De natuurvoedingswinkel Duyvendak hoort ook bij De Groene Hoek. Je wordt hier altijd vriendelijk geholpen. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke sapjes kopen en vers gebakken brood. De shampoo die hier wordt verkocht, is niet getest op dieren. Het is een klein speciaalzaakje waarbij je van alle producten weet dat ze op een eerlijke manier zijn gemaakt. Je kunt er ook groentepakketten krijgen met seizoensgroente.