Guisveld/Pinkerstertocht Wormerveer

Guisveld/Pinkerstertocht Wormerveer

Het Guisveld is getipt voor Kijk Zaans door Menno de Haas (Koogerpark)

Review:

Op eerste en tweede Pinksterdag start achter het station van Wormerveer een bijzondere wandeltocht onder leiding van Staatsbosbeheer. Slechts twee keer per jaar krijg je de kans om het unieke Guisveld in te gaan. Staatsbosbeheer wil op die manier ook kinderen kennis laten maken met de natuur. Elk jaar ziet het er weer anders uit, maar het riet ruikt altijd lekker. De eilandjes met trilveen zijn speciaal voor de gelegenheid verbonden met dekschuiten en tijdelijke bruggen. Er is dan ook een brug 10 cm onder het wateroppervlak aangebracht, waardoor het lijkt alsof je op water loopt.

Tip van Hennie Roode (Natuurmuseum)

Review:

Je kunt het veenweidegebied Guisveld rustig met een bootje invaren, of bekijken vanaf een voetpad dat er langs loopt. Staatsbosbeheer organiseert ieder voorjaar de Pinkstertocht, waarbij je het gebied in gaat. Wij organiseren samen met Staatsbosbeheer tochten voor scholen waarbij je het gebied letterlijk kunt proeven, voelen en zien.
Op het trilveen kun je flink springen om te voelen hoe veerkrachtig het is. Maar in bepaalde jaargetijden kun je hier ook over het water lopen. Onderweg proeven we verschillende plantjes die alleen hier groeien. Bijvoorbeeld het lepelblad, dat alleen in brakwater groeit, en steeds zeldzamer wordt.

Tip van Bart Natuursteen

Review:

De natuur die grenst aan Zaandijk is zo prachtig. Als je hier vaart of wandelt dan is het echt genieten. Zeker als je er kunt schaatsen, dan is het landschap nog mooier. Het is heerlijk dat je dichtbij huis zo’n bijzonder gebied hebt, waar je met een paadje tussen het riet lekker op avontuur uit kunt. En kunt genieten van de rust en natuur. Een wandeling is echt een cadeautje.