Hailander


Hailander

Tip van Ria de Ruyter (fotograaf thema Sport)

Hailander speelt van alles voor oud en jong. Ze weten er echt een feestje van te maken. Het is heel laagdrempelig, want ze passen de muziek aan aan het publiek. Het zijn echte feestgangers die duidelijk plezier hebben in het optreden. Zij spelen op traditionele instrumenten, zoals doedelzak, trom, bellen en fluit, en zingen daarbij. Soms dragen ze Schotse kilts en kostuums, dan weer 17e-eeuwse Nederlandse gewaden, zoals op de schilderijen van Jan Steen. En als ze de Nederlandse kleding uit de 15e eeuw dragen, dan zijn het net narren die als monniken verkleed zijn. Het is echt een belevenis om naar ze te kijken en te luisteren.
Toen mijn man 50 werd, heeft Hailander op het feest gespeeld. De gasten genoten onder andere van oud-Hollandse liedjes die makkelijk mee te zingen waren, bijvoorbeeld Roodkapje en Advocaatje, maar dan op de Hailander-manier. De mooie luisterliedjes waren ook erg leuk. Het was een fantastische avond. Deze groep enthousiaste muzikanten bezorgt het publiek een geweldige avond waar nog lang over wordt nagepraat. Ze spelen overal waar mensen een bijzonder optreden willen zien.

Foto: Ria de Ruyter

Tip van Groote Weiver

Jeroen de Groot heeft een vorm gevonden voor zijn passie voor de doedelzak. Altijd in gepaste kledij, folky maar ook met de nodige sfeerverhogende meezingers! Absolute tip voor het chaotischer feest! Hailander heeft intussen zo’n beetje alle Zaanse podia en cafés gezien, en daarnaast nog vele erfgoedlocaties en straten onveilig gemaakt. In De Groote Weiver waren ze vaker onmogelijk om af te stoppen, en werd het podium ingeruild voor de tafels!

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht