Haremakerai

Haremakerai

Tip van Tot Ziens Optiek

Review:

De Haremakerai is een kapperszaak in Koog aan de Zaan en is voortgekomen uit het bedrijf Dynamic Hairfashion. Manon Kramer is het prettige en innemende  gezicht van de zaak.  Zij wordt bijgestaan door collega’s Sheila, Jessica en Mascha. Manon is 11 jaar geleden begonnen als stagiaire en is pas 25 jaar oud! De haremakerai is een oud Zaans ambacht waarbij de haren van koeien en paarden dienden om de zaden uit de vele oliemolens te persen door de haren heen. Iets echts Zaans dus!
Manon haar kracht is naast een ongedwongen sfeer, de klant de deur uit te laten gaan met een kapsel dat je zelf vervolgens kunt stylen. Met andere woorden: de volgende dag (en weken erna) zit het nog zo als dat je net bij de kapper vandaan komt. Dat heb ik inmiddels een paar keer zelf ervaren en dat is waar!
De Haremakerai maakt veelal gebruik van natuurlijke producten die parabenenvrij zijn. Tevens sponsort het bedrijf “stichting Haarwensen”. Dit houdt in dat een ieder die een staart doneert van 25 cm of langer, kosteloos wordt geknipt. De staart wordt dan gebruikt om een pruik te maken voor zieke kinderen.
De Haremakerai is zeker een aanrader!