Heijnis & Schipper/Maurice en Marjolein Lensink

marjolein lensink en maurice lensinkMaurice en Marjolein Lensink

 

We waren meteen enthousiast toen Sarah Vermoolen ons vroeg om samen met haar dit boek te maken. En hoe meer we er aan werken, hoe trotser we op de Zaanstreek worden. Op elke nieuwe pagina die we opmaken staan weer dingen die we nog niet wisten, en dat terwijl wij hier toch behoorlijk thuis zijn. We werken met veel plezier aan Kijk Zaans.

Het is heel leuk om ons eigen product te maken, en bijzondere mensen een podium te kunnen geven. Wij zijn altijd op zoek naar pareltjes in de knopendoos. Zo kijken we ook naar de Zaanstreek, die soms ‘mooi van lelijkheid’ is en waar we erg aan gehecht zijn. Er blijken hier heel warme mensen te wonen, die op een bevlogen manier hun vakmanschap uitoefenen. Zaankanters gaan niet voor de buitenkant of voor het geld. Ze gaan voor de goede dingen. En wij vinden het leuk om dat in Kijk Zaans te belichten.

Hoewel Heijnis & Schipper al bestaat sinds 1821 is het een moderne drukkerij, met machines waar je u tegen zegt. Dat neemt niet weg dat alle producten nog steeds met liefde gemaakt worden. We zijn trots op het bijzondere werk dat wij mogen maken, maar ook het reguliere drukwerk maken we met alle aandacht en plezier. Wij zijn wars van marketingformules waarbij klanten ingedeeld worden in categorieën, en daarnaar behandeld worden. Wij geven iedereen aandacht, vanaf het begin tot het eind. We willen vooral mooie dingen maken, dat is waar we voor gaan.

We hopen dat mensen via Kijk Zaans nog meer geïnspireerd raken door de Zaanstreek.

Tips van Marjolein: AV Zaanland, Hond en Kat aan de Zaan, de Smuiger, Jagersveld en MidzomerZaan Festival.

Tips van Maurice: Zaanhopper, Banketbakkerij De Wijn, Het Weefhuis, De Fabriek en Ali Baba.

Tips van Heijnis& Schipper:  ‘t Groene Pandje, Dorpsgezicht Lagedijk Zaandijk, Inverdan Zaandam, Joanne Zegers en Klaas Woudt

Terug naar overzicht