Herman Wieten

Herman Wieten

Foto: Tim Knol

De Zaanstreek is belangrijk voor mij. Ik ben hier geboren, opgegroeid en heb hier altijd gewoond. Ik ben dus een echte Zaankanter. Als fotograaf heb ik het hier ook erg naar mijn zin. Exposities van mijn foto’s waren te zien in Café de Fabriek in Zaandam, Het Weefhuis in Zaandijk, bij FluXus in Zaandam en MY HOME in de Rosmolenbuurt. Verder ben ik actief bij de Zaanse fotoclub de Sluiter, onder meer als secretaris.

Fotograferen voor Kijk Zaans vind ik een mooie opdracht. Fotografisch is het interessant werk, omdat je goed over het thema moet nadenken om daar vervolgens herkenbare en eigenzinnige beelden bij te gaan maken. Mijn thema is winkels. Nieuwe winkels houden de Zaankanters bezig, maar er is ook trots over de bijzondere, vaak kleinere winkels die de Zaanstreek rijk is. Dat zie je in alle tips terugkomen.

Sarah’s interviews met deze ‘pareltjes’ zijn erg leuk om te lezen en het is mijn taak daar goede beelden bij te maken. Ik ben ook heel benieuwd naar de andere thema’s en hoe Sarah en de collega-fotografen die in tekst en beeld gaan uitwerken.

Het is nog te vroeg om meer over mijn belevingen met het fotoboek en mijn thema te schrijven, maar ik kan nu al zeggen dat ik de Zaanstreek in hoog tempo beter leer kennen.

Tips van Herman Wieten: Zaans fietsenpakhuis, restaurant Que Pasa, Hotel Inntel, FluXus.

Terug naar overzicht