Het Weefhuis

Het Weefhuis

In Het Weefhuis met de mooie beeldentuin is elk weekeinde een expositie. Leuk om te gaan kijken, ook als je de exposanten niet kent.

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 121 meer over Het Weefhuis.

Het Weefhuis
Lagendijk 39
15411 BB Zaandijk
Tel. 075 622 43 80

 

Foto: Arjan ten Pierick

Aantal tips: 2

Tip van Maurice Lensink (productie Kijk Zaans en Zaanse Parels)

Review:

Het rijksmonumentale pand bij de Beeldentuin in Zaandijk, ooit gebouwd als werkplaats en papierpakhuis (1650), is een aantal jaren geleden volledig opgeknapt door restauratiebedrijf Bart Nieuwenhuijs. Het gebouw wordt succesvol geƫxploiteerd door een stichting, zonder subsidie.
Foto: Sarah Vermoolen
In het weekeinde wordt het verhuurd als expositieruimte. De drempel is laag; iedereen die met kunst bezig is kan de ruimte huren. De exposities zijn heel divers, waardoor het altijd verrassend is wat je te zien krijgt. Er zijn tentoonstellingen van fotografie, beeldhouwen, schilderijen, illustraties en grafische kunst. Het is zeker een aanrader om op zaterdag of zondag een keer binnen te stappen. De toegang is gratis. De makers zijn vaak zelf aanwezig, zodat je van de kunstenaar zelf het verhaal hoort. Je stapt daarna verkwikt met culturele vitamientjes weer naar buiten.

Foto: Sarah Vermoolen

Tip van Parwin Mirrahimy (filmtheater De Fabriek)

Review:

Bij de Beeldentuin en Het Weefhuis vind je een stuk onvervalste Zaanse geschiedenis en een plek om te kijken en tot rust te komen. Ik vind het sereen en stijlvol.