Het Zaanse Bakkertje Zaandijk

Het Zaanse Bakkertje Zaandijk

Bij het Zaanse Bakkertje kun je terecht voor bijzonder brood met allerlei kruiden. Ze maken maar liefst 82 verschillende soorten boord, en in het weekeinde nog meer. Klanten komen uit de hele Zaanstreek voor deze lekkere en bijzondere producten.

‘Zo natuurlijk mogelijk en zo lekker mogelijk brood bakken, dat is onze opdracht. Hier wordt geen gelatines, broodverbeteraars, instantpoeders of andere toevoegingen aan het product toegevoegd. De smaak van mensen is door allerlei toevoegingen behoorlijk vervlakt. Met onze nieuwe producten hopen we de smaakpapillen weer op gang te krijgen. Kom het maar proeven.’ Je krijgt bij hen een eerlijk ambachtelijk gemaakt product.

In het boek Kijk Zaans vertellen Yvonne Delorne en Bunyamin Konuksever op pagina 166/167 over hun filosofie voor het succes van het Zaans bakkertje. Op pagina 135 van het boek Zaanse Parels speelt het Zaans Bakkertje en De Groene Smaak ook een rol.

Het Zaanse Bakkertje
Lagedijk 11a
1544 BA Zaandijk
Tel. 075 628 17 19
Het Zaanse Bakkertje Zaandijk

Het Zaanse Bakkertje is verkozen tot beste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer in Noord-Holland 2012.

Aantal tips: 4

Het Zaans bakkertje is getipt voor Kijk Zaans door Erik van der Meer (A-frames)

Review:

Deze Turkse bakker in Zaandijk maakt op heel ambachtelijke wijze brood. De man is erg gepassioneerd en hij selecteert recepten uit de hele wereld. Hij probeert steeds nieuwe dingen uit, heel vernieuwend. De keuze aan brood is daardoor groot, en de broden zijn erg lekker. Buurtbewoners, maar ook mensen uit de verre omtrek en toeristen komen bij deze gezellige bakker brood kopen, dus het is er altijd druk. Ik vind deze ondernemer en zijn vrouw inspirerende mensen.
 

Fotograaf: Sarah Vermoolen

Tip van Conny Scholtes (Vereniging Zaans Erfgoed)

Review:

Voor de zondagmiddagbrunches van de vereniging Zaans Erfgoed in de bieb bestelden we altijd de heerlijk zoete broodjes bij Het Zaanse Bakkertje. Mensen rekenen daar ook op. Een keer waren we vergeten dat het bakkertje dicht was en moesten we het brood op een zondag bij een supermarkt halen. Dat bleef die middag allemaal staan omdat mensen kwaliteit gewend waren.
 

Foto: Sarah Vermoolen

Tip van toon Rumphorst (restaurant De Smuiger)

Review:

Het Zaanse Bakkertje is een begrip. Het is echt een bakkerij met een enorme veelzijdigheid aan vormen, maten en broden. Je moet wel sterk in je schoenen staan, want je gaat regelmatig met andere dingen naar buiten dan je gepland had. Het is een prachtige zaak. Het interieur straalt de liefde voor het vak uit. Overal zie je brood en lekkere dingen. Yvon is trouwens ook heel creatief met allerlei taarten, die boven worden gemaakt. Ze is een echte ondernemer.

Foto: Arjan ten Pierick

Tip van Isabella de Jong (Kunstcentrum)

Review:

Mooi zijn de specialiteitenwinkels in de dorpen. Yvonne van het Zaanse bakkertje is echt een ondernemer. Ik denk dat een buurt enorm opleeft door kwaliteitswinkels met een fijne sfeer. Zo hebben zij in het buurpand waar eerst een slijterij was gevestigd een specialiteitenwinkel geopend waar ook afhaalmaaltijden worden verkocht.