Hotel Inntel Zaandam

Hotel Inntel Zaandam

Tip van Kijk Zaans fotograaf Herman Wieten

Review:

De Zaanse geveltjes van Hotel Inntel: ik vind het kitsch, maar dan goede kitsch. Iedereen van buiten de Zaanstreek spreekt mij daarover aan. Zelfs Zaankanters zien dit als hun geveltjes en niet als de gevel van een hotel. De Zaanstreek staat, na de sloop van de Hembrug, eindelijk weer met iets bijzonder herkenbaars op de kaart.

Tip van Hans Luiten (Geschiedenis Akademie)

Review:

Stoer aan het Inntelhotel vind ik dat het een vette knipoog is naar de Zaanse geschiedenis. Sjoerd Soeters – supervisor van Inverdan – en de architect Van de Winden spelen hier met het verleden. Je moet het gebouw niet zo serieus nemen. Het is niet echt een stijl, maar wel leuk. Opmerkelijk is wel dat hoe meer ik weet van de Zaanse houtbouw, des te meer ik het ontwerp ga waarderen. Er zitten wel heel veel verwijzingen in naar de Zaanse geschiedenis. Ik mis alleen nog het ‘goedjaarseind.’

Foto: Herman Wieten

Tip van Jan Willem Mijderwijk (Organisator Van Dam tot Dam loop)

Review:

Wij zijn blij met het Inntel want het is een bijzonder hotel waar topatleten graag overnachten. Dat geeft hun verblijf hier toch zeker wat extra. De Zaanstreek is bijzonder vanwege de mooie Zaanse huisjes. Wij zijn er ook echt trots op en beelden ze regelmatig af op t-shirts, posters en medailles. Langs de Zuiddijk staan er ook veel. Wij vinden ze heel leuk.

Tip van Cees van Vliet (directeur winkels en distributie Albert Heijn)

Review:

Ik rij hier iedere dag langs. Toen ze bij onze buren een nieuw hotel gingen bouwen, wisten we nog niet goed wat we er van moesten vinden. Nu is het een markant gebouw waar Japanners foto’s van maken. Het gehele pand is opgebouwd uit ‘onze’ Zaanse huisjes, zoals ons winkeltje van Albert Heijn dat op de koekjes en andere producten staat. Daardoor voelt het ook steeds meer alsof het ons gebouw is, al is dat natuurlijk niet het geval. We vinden het nu mooi! Het is typisch Zaans.