Inmeba Zaandam

Inmeba Zaandam

Inmeba is een familiebedrijf in belettering, bewegwijzering, graveren en stempels. Alles moet perfect zijn voordat het de deur uit gaat. Ze werken veel voor Zaanse bedrijven.

Ingrid Bakker is een bijzonder enthousiaste en vriendelijke directeur die zich graag inzet voor de Zaanse maatschappij. Zo is ze een heel actief netwerker waarbij ze mensen graag met elkaar verbindt. Als voorzitter van het vrouwennetwerk Zaanstad Plus is zij een bekende persoonlijkheid.

Lees meer op pagina 220 in het boek Zaanse Parels over Inmeba.

Inmeba
Jonge Arnoldusstraat 88c
1501 VW Zaandam
TEl. 075 612 39 57

 

Tip van Gerbrand Klop en Ruth Pos (BedrijvigeBij)

Review:

Ingrid Bakker is directeur van Inmeba, een bedrijf in belettering, graveren en stempels.
Daarnaast is zij bestuurslid van ZON (Zaans Ondernemers Netwerk).
Voor haar zijn contacten essentieel voor goed ondernemerschap, omdat je samen werkt aan de bedrijvigheid in de regio. Van de 10.000 bedrijven in Zaanstad zijn er zo’n 5.300 ZZP’ers. Dat is dus een belangrijke markt: het is goed om na te gaan hoe voor hen duurzaam ondernemen aantrekkelijk kan worden.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam ondernemen liggen dicht bij elkaar, volgens Ingrid. En de manier waarop je met personeel omgaat zodat ze graag bij je werken. Bij Inmeba kunnen studenten bijvoorbeeld parttime werken.
Voor Ingrid is de hoeveelheid afval die vrijkomt bij belettering een doorn in het oog. Zij maken stempels van regranulaat, waardoor er bij het productieproces minder CO2 vrijkomt. Inmeba heeft hiervoor een speciaal bedrijf uitgekozen, want ook de klant hecht aan milieuvriendelijke oplossingen. Inmeba ziet het liefst een recyclingproces voor deze afvalstroom maar als klein bedrijf is het lastig om hier invloed op te hebben. Niettemin hoopt zij dat daar toch binnen niet al te lange tijd een goede oplossing voor komt.
Sinds 1 september 2009 is Ingrid Bakker voorzitter van het VrouwenNetwerkZaanstad die in 2015 voor de 6e keer de Verkiezing Beste Zaanse Zakenvrouw organiseert.