Jan Groenhart

Jan Groenhart

Tip van Carrie Knip (Zeven dollen/watersportvereniging Quo Vadis)

Jan Groenhart is geboren in Wormer en heeft daar nog altijd een atelier. Ook al woont hij niet meer in de Zaanstreek, toch mag hij eigenlijk als Zaanse kunstschilder niet ontbreken.
Wij hebben zelf onlangs  een tweede kunstwerk van hem gekocht, naar aanleiding van zijn expositie in  het molenmuseum. Hij maakt prachtige schilderijen en er zijn al drie mooie boeken van hem verschenen.

Schilderij Jan Groenhart

Tip van Resi Veenman (Molenmuseum)

Jan Groenhart exposeert al sinds het begin van zijn carrière in het Molenmuseum. Om het jaar heeft hij bij ons een tentoonstelling, dus nu al voor de twaalfde keer. Elke keer heeft hij weer een andere insteek. Hij begon met aquarellen, daarna had hij werk geïnspireerd op Zuid-Amerika, maar ook waren er experimenten met zeildoeken, roestende ijzeren platen en horizons.

Groenhart is opgegroeid in het Zaanse polderlandschap, dat zie je vaak terug in zijn werk. Het is ook een charismatisch persoon. Bij de opening van zijn expositie brengt hij altijd veel gezelligheid met zich mee.

 

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Zaanse Parels door op de afbeelding hierboven te klikken.

Terug naar het overzicht