Joanne Zegers

Joanne Zegers

Het gevarieerde uitzicht met molens, Zaanse huisjes maar ook fabrieken is mijn Zaanstreek. Typisch Zaans is de combinatie van lucht, land, water en een horizon met opvallende fabrieksblokken. De fabrieken zien er spannend uit, en het uitzicht op de Zaanse Schans is juist weer rustgevend, vertelt beeldend kunstenaar Joanne Zegers. Lees meer op pagina 50/51 in het boek Kijk Zaans.

In het boek Zaanse Parels vind je op pagina 132/133 een schilderij van Joanne Zegers van de Zaan.

Foto: Marja Fafiani

Tip van Drukkerij Heijnis & Schipper

Review:

Met Joanne Zegers zijn wij in contact gekomen via ons bedrijf Heijnis & Schipper Drukkerij. Joanne was (is) betrokken bij verschillende activiteiten van Tengel en deze stichting is een klant van de drukkerij. Het werk van Joanne is abstract van karakter,maar net zo makkelijk zie je er een horizon of landschap in of een uitzicht over een watervlakte, compleet met weerspiegeling. Thuis hebben wij een wat groter paneel in de woonkamer hangen, dat qua kleur heel goed past maar ook qua compositie ‘aan je ogen blijft trekken’.
De schilderijen stralen uit dat ze ambachtelijk gemaakt zijn, met olieverf, verschillende soorten kwasten, penselen en schildersmes. Wij zijn er nog altijd gek op.
Een andere kant van Joanne Zegers is dat ze in samenwerking met anderen deelneemt aan projecten. Wat je dan ziet is dat ze  – hip gezegd –  goed out of the box kan denken. Voor ons daarom een kunstenares om in de gaten te houden.