Joost Spijkers

Joost Spijkers

In het boek Zaanse Parels lees je op pagina 266/267 een prachtig liefdesverhaal over hoe Joost Spijkers en Iva Lesic elkaar leerden kennen via het theater.

Tip van Kim Muller (programmeur Zaantheater)

Review:

Joost Spijkers is één van de Ashton Brothers, een van de meest bijzondere theatergroepen in Nederland. De Ashton Brothers maken voorstellingen met muziek, variété, acrobatiek en cabaret. De vier mannen kunnen alles: zingen, muziek maken, acteren, ongelooflijke knappe circusacts uitvoeren én ze zijn grappig. Ze spelen hun voorstellingen voor uitverkochte grote zalen door heel Nederland én het buitenland. En één van deze theatrale broers, Joost Spijkers, woont gewoon in ons eigen Zaandam. Regelmatig treden ze op in het Zaantheater. Zoals Joost altijd zegt: ‘een thuiswedstrijd, heerlijk!’.
Joost is niet alleen Ashton Brother, hij is ook Djordji Ferari, de koning van de zigeunermuziek. Met zijn Orkestar zet hij menig feest op z’n kop met ‘jammerviolen en knallende Balkanbeats’. Tegenwoordig tourt hij daarmee ook door het land met de Joost Spijkers & Band.’