Kapsalon Emrah Party Zaandam

Kapsalon Emrah Party Zaandam

Tip van Ria de Ruyter (fotograaf thema Sport)

In het Beatrixgebouw heeft de jonge Turkse kapper Emrah Party sinds een aantal jaren een moderne kapsalon. Het is heel divers wat daar binnen komt om geknipt te worden. Hij knipt jong en oud, van punk tot klassiek. Als je een kapsel wil met allemaal vormpjes er in geknipt, dan kan dat. Vrouwen komen er ook voor watergolven. Maar hij heeft ook vaste klanten die regelmatig hun hoofd kaal laten scheren. Ik heb zelf van dat stekelige haar waar hij de meetlat naast houdt om te zien of er niets meer uit steekt. Het wordt zo ontzettend goed geknipt dat het ook in model blijft als het langer wordt. De kapper heet overigens Party van zijn achternaam. Zijn Turks-Arabische achtergrond is merkbaar doordat ook de wenkbrauwen bij de mannen worden geknipt. Ook de oren en neus worden nagekeken. Met een soort vlammenwerper worden de haren weggebrand. Dat kunstje moet je wel goed beheersen en dat doet hij. Hij heeft verschillende allochtone medewerkers waarbij hij het belangrijk vindt om ze te helpen de Nederlandse taal goed te leren. Hij stimuleert ook klanten om veel met ze te praten zodat ze de taal eerder machtig zijn.
Natuurlijk is ook belangrijk dat het betaalbaar is. Voor mij is het een groot voordeel dat ze verschillende avonden open zijn. Zijn zus werkt er ook. Zij is visagiste en kan je erg mooi opmaken.

Wil je meer weten over de Parels in de Zaanstreek?  Bestel het boek Kijk Zaans door hier boven op de button Kijk Zaans te klikken.

Terug naar overzicht